2019 Bütçe Kanun Tasarısı kabul edildi

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, yabancı yatırımcının Türkiye’ye gelmediğini, bunun en önemli nedeninin hukuk sistemine ilişkin soru işaretleri olduğunu belirtti.

'YARGININ DURUMU İÇLER ACISI'

Arı, “Türkiye'de yargının durumu içler acısı. Yapılan anketlere göre, yargıya güven kalmamıştır. Yargıya duyulan güven, yüzde 70-80’lerdeyken, yüzde 20’lere kadar düştü. Bu, bu ülkeyi yönetenlerin en önemli sorunu olmalı” dedi.

'MODERN KÖLELİK SİTAMİ HAYATA GEÇTİ'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamudaki taşeron işçi sorununun çözülmediğini, “modern kölelik” sisteminin hayata geçirildiğini belirterek icralık olan çiftçi sayısının arttığını söyledi. Gürer, çiftçi borçlarının yapılandırılması gerektiğini bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Türkiye’de IMF’siz bir IMF Programı uygulandığını” vurgulayarak “Hazine batmış, doğrudan aile şirketine dönüştürülmüştür, başında da sizler varsınız. Faizle kavga edip, ilerde faizi artıracak adımlar atıyorsunuz, bu ne yaman çelişki. Bu bütçede üç şey yok; demokrasi, bir gelecek ve bu krize çare yok” ifadelerini kullandı.

'NE YAPSIN ADAMLAR?'

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ise, stokçuluğun serbest piyasa ekonomisinde yasal bir yöntem olduğuna işaret ederek, “Soğan üreticisinin stoklarını yakaladınız. Ne yapsın adamlar? Beklenti o ki, fiyatlar artacak. Fiyatların artacağını gören iş dünyası temsilcileri stok yaparlar. Bu, manipülasyon değil. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Serbest piyasa ekonomisine bağlılığımız devam edecek’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı'na düzeltme yapma şansı verin. Bizi, inzibati yöntemlerle ekonomiyi düzeltme gibi komik bir duruma düşürmeyin” diye konuştu.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü ise bütçenin eril bir bütçe olduğunu, kadınları yok saydığını belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!