Tır parkı yapmak için zeytin ağaçlarını katlettiler!

Tır parkı yapmak için zeytin ağaçlarını katlettiler!

Kocaeli’nin Dilovası Belediyesi, seçim vaadi olarak verdiği ‘TIR parkı’ sözü için yüzlerce zeytin ağacını kestiği ve ağaçların yapılacak park alanına dolgu olarak gömüldüğü ortaya çıktı. Dilovası Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir, Başkan Hamza Şayir’ın “Elhamdülillah TIR parkını yapıyoruz” dediğini anımsatarak, “Ben en çok bu sözünü takılıyorum ve yapılan hizmet bu” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’de Dilovası Belediyesi’nin AKP’li Hamza Şayir’in seçim beyannamesinde sözünü verdiği ‘TIR parkı projesi’, halkın zeytinlik bölgesi olarak tarif ettiği 100 dönümlük alan üzerine inşası devam ediyor. TIR parkı için bölgedeki zeytin ağaçlarının adeta katledildiği görüldü. Dilovası Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir ise, Başkan Şayir, “Yapılan hizmet bu. Biz 30 Aralık tarihinde buraya gelmiştik, yaptırım uygulanacağını dedik ama tamamen ağaçları yok etmişler” diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI FIRSAT BİLİNDİ

“Rant uğruna yapmayacağımız şey yok” denildiğini vurgulayan Aydemir, pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma yasağının ‘fırsat bilindiğini’ ifade ederek, “Asırlık zeytin ağaçlarını başka bir yere gömeceklerini söylediler” diye ekledi.

“PARK ALANI ÜZERİNDEN ÇOK CİDDİ RANT DÖNÜYOR”

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli ise, alandaki yüzlerce zeytin ağacının ‘katledildiğini ve dolgu alanı yapıldığını’ belirterek, “Ağaçlar gömülmüş, resmen tepesine elimiz yetişiyor. TIR parkı üzerinden çok ciddi bir rant dönüyor ve katliam var” dedi.

Belediye Başkanı Şayir’in ise TIR parkı için iş makinaları çalışırken çektiği görüntüyü “Nerede kalmıştık Dilovası. Hayırlı olsun. Seçim Beyannamemizde söz verdiğimiz Tır parkı projemize başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a Dilovası halkı adına çok teşekkür ederim” notuyla paylaştığı görüldü.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!