Ermenistan askerleri Gubadlı yönünde mevzileri terk etti

Ermenistan askerleri Gubadlı yönünde mevzileri terk etti

Azerbaycan, Ermenistan askerlerinin Gubadlı yönündeki mevzilerini bırakarak kaçtığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gubadlı-Laçin yönündeki çatışmalarda Ermenistan ordusuna bağlı askerlerin Azerbaycan ordusunun saldırılarına direnemeyerek mevzilerini bırakarak kaçtığı aktarıldı. Ayrıca açıklamada, Ermenistan’dan getirilen ve savunma bölgesine yerleştirilen 556. ve 522. motorlu piyade alayları birliklerinin hazırlıksız, deneyimsiz ve disiplinsiz olması nedeniyle kendilerine verilen görevleri gerçekleştirmediği belirtildi.

Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül’den bu yana Ermenistan tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 92 kişinin hayatını kaybettiği, 404 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan ordusunun sivilleri hedef alan saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin sayısını açıkladı. Başsavcılık açıklamasında, 27 Eylül’den bu yana Ermenistan tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 92 kişinin hayatını kaybettiği, 404 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda 3 bin 64 ev, 100 apartman ve 504 kamu binasının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Ermenistan ordusuna ait mühimmat deposunda patlama

Dağlık Karabağ’da bulunan Hankendi şehrinde bir depoda, cephedeki Ermenistan askerlerine gönderilmek üzere mühimmatların araçlara yüklendiği sırada patlama meydana geldi.

Hankendi yakınlarındaki bir mühimmat deposunda mühimmatlar kamyonlara yüklendiği sırada patlama meydana gelerek, yangın çıktı. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, yangının kısa sürede depoya sıçradığı bildirilerek, “Şiddetli bir patlama meydana geldi” denildi.

Açıklamada, mühimmat deposunun Ermenistan ordusunun Ağdere’deki 10. Muhrip Tümeni ve 5. Muhrip Alayı’nın top ve diğer birimlerine silah ve mühimmat sağladığı ifade edildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!