Hediye Boeıng’in karmaşık rotası

Hediye Boeıng'in karmaşık rotası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Katar Emiri Hamed Al Sani tarafından hediye edildiği ifade edilen Boeing 747-8 tipi uçağın İsviçre'nin Basel kentinden 11 Eylül saat 21:19’da kalkış yaptıktan sonra oldukça karmaşık bir rota izleyerek Türkiye’ye, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na indiği ortaya çıktı. İddia, Tyler Rogoway adlı gazeteci tarafından thedrive.com adlı sitede gündeme getirildi.

UÇAĞIN İZLEDİĞİ ROTA

VQ-BSK çağrı adlı Boeing 747-8 tipi uçak Basel’den kalktı ve Fransa’nın güneyinden Lyon üzerinden İspanya hava sahasına girdi, Madrid’den Porto meydan üzerinden direkt Atlantik Okyanusu’na çıktı. Uçak ABD istikametinde yaklaşık bin mil yol aldıktan sonra kuzeyden dönüşle İngiltere Hava sahasında Londra’ya kadar uçtu ve ardından Belçika hava sahasında Brüksel meydan üzerine geldi. Uçak daha sonra Almanya Frankfurt, Çekya hava sahasını takip ederek Macaristan Budapeşte meydan üzeri Romanya, Bulgaristan hava sahasını izleyerek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına indi.

Saatlik uçuş maliyeti yaklaşık 25 bin dolar olduğu bilinen VQ-BSK çağrı adlı Boeing 747-8 tipi uçağın neden Basel’den ABD’ye doğru 4 saatlik uçuştan sonra tekrar geriye dönerek İstanbul’a indiğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!