Hijyene Dikkat! Mutfak Eşyası Alırken Atlanmaması Gerekenler

Mutfak eşyası alırken ihtiyaca göre ürün seçimi dışında kullanışlılık, estetik ve en önemlisi gıda ile direkt temas durumu söz konusu olduğu için hijyen konularına dikkat edilmektedir. Özellikle direk yiyecekler ile ve yiyeceklerin pişirilmesi ile direk kullanılan mutfak eşyalarında ürün, malzeme kalitesi daha ön plana çıkmaktadır. Mutfak eşyalarının üretiminde kullanılan materyallerin yüzde 100 gıdalar ile uygunluğunun incelenmesi, işin uzmanları tarafından önerilmektedir. Mutfak eşyalarının çeşitliliği de söz konusu olduğu için, bu durumun farkındalığı daha bir önem kazanmaktadır. “Mutfak eşyası alırken özellikle hijyen konusunda atlanmaması gerekenler” hakkında mutfakdunyasi.com’dan Yusuf Özdemir ile konuştuk:

Mutfak Eşyalarında Hijyenik ve Sağlıklı Materyal Seçimi

Evlerde söz konusu mutfak olunca, ihtiyaç ve çeşitlilik hiç bitmemektedir. Günümüzün teknoloji çağı ile mutfak eşyalarında sürekli güncellemeler ve ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu çeşitliliğin içinde mutfak eşyası seçimi yapacak kişilerin ilk dikkat etmesi gereken kriterin başında hijyen gelmektedir. Çünkü mutfağa girildiğinde ilk yapılan işlerin başında el yıkamak, önlük takmak ve gerekirse yemek pişirme öncesinde saçların toplanması olmaktadır. Kendi temizliğinden emin olan kişilerin bile yaptığı bu ön hazırlığın tek bir nedeni vardır, sağlıklı ve temiz yemek hazırlamaktır.

Mutfak eşyalarında özellikle plastik maddesinden uzak durulması gerekildiği ve mutfak içinde akla gelebilecek bütün ürünlerde, mutfak sıvı sabunluk seçiminin dahi plastik ürünlerden kaçınılması vurgulanmaktadır. Plastiğin ana maddesinin petrol ve türevleri olduğu düşünülürse bu yaklaşım mantıklı bulunmaktadır. Plastiğin yenilen yemeklerde varlığının tespiti ileride ciddi sağlık sorunlarına da kapı açmaktadır. Cam, metal, seramik ve diğer sağlıklı materyallerden imalatı yapılan mutfak eşyalarının seçimi sayesinde kişiler hem kendilerinin hem de sevdiklerinin daha sağlıklı yarınlara kavuşmasını desteklemektedir.

Mutfağın En Önemli Unsuru Hijyen Her Ürün İçin Geçerlidir

Mutfak eşyası denildiğinde tencerelerden tepsilere, çatal kaşıklardan çay bardaklarına kadar birçok ürün sınıfı evlerin en çok kullanılan mutfaklarında yer almaktadır. Son dönemde canlı renkleri ve şık görünümleri ile dikkatleri üzerine çeken silikon mutfak eşyalarının popülerliği her geçen gün artmaktadır. Spatulalar, saklama kapları ve kapakları, çırpıcılar gibi birçok ürünün %100 silikon olması büyük önem taşımaktadır. Bunun dışında hemen hemen bütün mutfaklarda bulunan ve estetik tasarımları ile beğeni toplayan ekmeklik ise yine hijyen açısından önemli bir mutfak eşyası statüsünü korumaktadır. Toplumumuzda ekmeğin önemi ve tüketim miktarı düşünüldüğünde mutfak içinde en çok sağlıklı yapı unvanına sahip olması beklenen eşyalarının başında ekmeklikler gelmektedir.

Mutfak eşyası seçiminde metal araç ve gereçlerin herhangi bir pas veya erozyon lekesi taşımaması kadar seramik ürünlerinin de kırık ya da çatlak izlerinin bulunmaması gözlenmektedir. Teflon ve granit ürünlerinde çizik olması ciddi ürün sıkıntısı olarak nitelendirilirken, cam ürünlerin de ufacık bir kırık parçası olmayacak sorunlar yaratmaktadır. Bu gibi sorunlar yaşanmaması adına mutfak eşyası seçimlerinin bilinen markaların ürünlerinin alışveriş mağazalarından, e-ticaret sitelerinden alışverişinin yapılmasının önemle altı çizilmektedir. Çünkü hijyen açısından mutfak eşyalarının tüketiciye ulaşana kadar bulunduğu koşullarında ön plana çıktığı unutulmamaktadır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!