Roketlerin gölgesinde, İYİ Partili Ümit Özdağ Kilis’te

Saldırının ardından, Suriye sınırındaki obüslerle teröristlere misliyle karşılık verildiği belirtildi.

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca saat 20.00 sıralarında peş peşe ateşlenen roketler, Ekrem Çetin ve Barış mahallelerindeki 4 eve isabet etti.
OIay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 7 kişi, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bu arada, patlama nedeniyle park halindeki bazı araçlar hasar gördü, ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

Bu sırada Gaziantep'te bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ Kilis'ten İYİ Parti yöneticileri ile temasa geçerek Kilis'te incelemelerde bulundu.Kilis İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Balcı, Merkez İlçe Başkanı Hakan Bilecen ve beraberindeki heyetle Kilis,Cumhuriyet meydanında bir açıklama yaptı.Açıklamanın ardından Ekrem Çetin ve Barış mahallesine giden Özdağ yaptığı açıklamada "İYİ Parti Gaziantep İl Teşkilatıyla Kilise geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için geldik.Kahraman ordumuz Afrin'deki terör çetelerine yönelik, büyük bir askeri harekat gerçekleştiriyor.

Allah ordumuza yardım etsin, kılıçlarını keskin olsun, İnşallah en kısa zamanda ordumuz gereken sonucu alacak ve terör çetelerine gereken dersi verecektir. Bunları ifade ederken şu hususunda altını çizmek isterim ki 2011'den beri sürdürülen Suriye politikasının ne kadar yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.Artık bu yanlış politika bir an önce terk edilmeli ve bundan sonra Suriye'nin birliğini destekleyecek, Suriye'de barışa hizmet edecek politikaları AKP hızla benimsemelidir.

Çünkü Suriye'de iç savaşın uzamasın en fazla zarar gören ülke Türkiye'dir, ve en fazla zarar gören şehirlerin başında da ve hatta birincisi de Kilis'tir. Kilis buna mahkum edilmemelidir, Türkiye buna mahkum edilmemelidir.

Biz İYİ Parti olarak Türk Ordusunun kahraman mücadelesinin yanındayız ama, hükümeti de en kesin şekilde yanlış Suriye politikasını sona erdirmesi konusunda bir kez daha uyarıyoruz" dedi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!