Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Pandemi Gölgesinde Resmen Başladı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları pandemi gölgesinde resmen başladı

Salgın nedeniyle seyircisiz düzenlenecek Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni düzenleniyor. Türk bayrağını Merve Tuncel ile Berke Saka taşıyacak.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da geçen yıl düzenlenmesi gerekirken koronavirüs nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları vaka sayılarının artacağı endişesiyle beraber başladı.

Açılış töreninin başında Kovid-19’dan hayatını kaybedenler ve 1972’de Almanya’nın Münih kentinde öldürülen 11 İsrailli sporcu için anma töreni düzenlendi.

Ulusal Stadyum’da boş koltuklar önündeki açılış törenine 15 farklı ülke ve uluslararası kuruluştan lider ile, kabine düzeyinde 70 temsilci katılıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai Oyun-Erdene ile ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden katılımcılar arasında yer alıyor.

Türk bayrağını yüzücüler Tuncel ve Saka taşıyacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da hazır bulunduğu 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde Türk bayrağımızı, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka’nın taşıyacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!