Nazım Peker
Nazım Peker

Vekil Kurnazlığı

Başlığı görüp o da ne diyebilirsiniz. Ama durun da izah edeyim. TBMM’nde kaç değerli vekil var 550 tane değil mi? Bunlardan çok azı bağımsız kalanlar da başta AKP olmak üzere CHP, MHP ve BDP’lilerden oluşmaktadır.
 
Bunda da ne var, gayet normal diyeceksiniz.
 
Evet gayet normal! Bir diyeceğim yok.
 
Memur ve emekli 2012 Ocak ayı maaş artışlarını ne zaman alabildiler? Temmuz 2012’de değil mi?
 
Neden geciktirildi?
  “
Para yok, fazlası ek yük getirir, yeni vergiler koymak zorunda kalırız.” gibi sade suya tirit bahaneler üretmediler mi? Onunla da kalmayıp iktidar ve onun yetkilileri, “Biz sendikaların istediği 4+4 seyyanen 100 TL’yi verirsek Yunanistan’a, İspanya’ya döneriz!” tehdidinde dahi bulunmadılar mı?
 
Şimdi sizlere vekiller kurnazlığından bahsedeyim de dudaklarınız uçuklasın.
 
Sevgili okurlarım! Milletin aslı için yani sizler, bizler için “EMEKLİLİK” gittikçe zorlaştırılırken; bizlerin, vekil diye seçip TBMM’ne gönderdiğimiz pek sayın ve saygın vekillerimiz için de alabildiğine kolaylaştırılmaktadır.
 
Bildiğiniz gibi Milletvekilleri, en az iki yıl görev yaparak, “ Milletvekili emeklisi” oluyorlar ve avantajlı emekli aylığına hak kazanıyorlar. Bu, zaten başlı başına bir ayrıcalık!
 
Daha bitmedi.
 
Sayın Vekillerimiz en az iki yıl görev yaptıktan sonra, diğer şartları da taşımaları halinde, “Vekil Emeklisi” olup hem milletvekili MAAŞINI hem de EMEKLİ VEKİL AYLIĞINI almaları da mümkün olabiliyor.
 
Bu nasıl demeyiniz. Düzenlemeyi ben mi yaptım? Bölge vekillerinize geldiklerinde sorunuz. Sorunuz ki, aslına 4+4 lük maaş artışını çok gören vekillerimiz bunun gerekçesini sizlere anlatsınlar, anlatabilsinler.
 
Bitmedi.
 
Bu vekillerimiz, Milletvekili seçildikten hemen sonra, geriye doğru 15 yıl borçlanabiliyorlar. Vekilimizin yaşı da uygunsa, bu 15 yıllık geriye borçlanma sonucu aynı gün emekli olabiliyor ve NORMAL (!) emekli aylığı almaya başlıyor.
 
İki yıl milletvekilliği yaptığında da aylığı;  toplam 9.000 gün primi olması şartıyla milletvekili aylığına dönüşüyor.  Böylece normal emekli aylığı otomatikman şimdilik 6.030 TL’ye yükseliyor.
 
Bitmedi.
 
Sayın vekillerimize tanınan bu ayrıcalık biz asıllara asla ve asla tanınmıyor. Demek ki “Bal tutan parmağını yalarmış.” Bizler, sade yurttaşlar için geriye dönük 15 yıla kadar borçlanma yok.
 
Neden mi? Bana değil bölge vekilinize sorunuz bu soruyu!
 
Şimdi iş zurnanın zırt dediği yere gelmekte. Bana, sana gelince bütçe açıkları akla geliyor, yeni vergiler önümüze konuyor, Yunanistan’a mı dönelim tehdidiyle karşılaşıyoruz. Ama söz konusu vekillerimiz olunca; bunların hiç birisi olmuyor, olamıyor.
 
Neden acaba?
 
Bütün bu düzenlemelerden sonra sayın vekillerimiz şöyle bir maaş kıyağına sahip oluyorlar.

1-  Emekli aylığı olarak………;        6.030 TL
  2-  Milletvekili maaşı olarak…..;  12.220 TL  TOPLAM……; 18.250 TL alacak.*
 
Böylece benim bir yılda bile alamadığım emekli aylığını sayın vekilimiz bir ayda alabilecek. El insaf, el vicdan!
 
Nasıl iyi değil mi? Asıla yok vekile var. Bundan iyisi Şam’da kayısı değil de nedir?
 
“Bu düzenlemeye itiraz eden vekil var mı?” diyarsanız.
 
Ne yazık ki…. Maalesef!
 
Esen kalınız.   
 

*: Şükrü Kızılot- Hürriyet Gazetesi
 

NOT: Saygı değer okurlarım! Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Mutluluk ve huzurlara vesile olsun. Saygı ile selamlar.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!