Amazon.com.tr, Türkiye Gülümseme Raporu’nu açıkladı

featured

Amazon.com.tr, Twentify ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye Gülümseme Raporu 2022’nin sonuçlarını da duyurdu. Ülke genelinde bini aşkın katılımcı ile gerçekleştirilirken, Türk halkının nelere gülümsediğinin yanı sıra, tüketici alışkanlıklarına da ışık tutan araştırmadan ilgi çekici çıktılar elde edildi.

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, “Bu araştırma ile Türkiye’deki müşterilerimizi en iyi şekilde anlayarak onlara özel hizmet ve teklifler sunma konusundaki kararlılığımızı göstermek istedik. Saygın bir araştırma şirketi olan Twentify ile yerel bir çalışma gerçekleştirdik. Türkiye’deki insanların neye, nerede, nasıl ve kiminle gülümsediğine ışık tutan ‘Türkiye Gülümseme Raporu 2022’ sonuçlarını paylaşmaktan dolayı mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

En çok sevdiklerimizle vakit geçirirken gülümsüyoruz

Tüm bunların yanı sıra Amazon.com.tr yaptırdığı araştırmada Türkiye’nin Gülümseme Haritasını da çıkardı. Türkiye genelinde yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre katılımcılar yüzde 55 oy oranı ile en çok sevdikleriyle vakit geçirirken gülümsüyor. Bunu yüzde 28 ile alışveriş, yüzde 24 ile hobiler ve yüzde 21 ile film, dizi, TV takip ediyor.  Araştırmaya göre katılımcılar yüzde 57’lik açık ara farkla en çok evdeyken gülümsüyor. Kadınlar yüzde 65 ile evdeyken gülümsemeye daha meyilli. Bunu yüzde 13 ile iş yerinde gülümseyenler takip ediyor. İş yerinde yüzde 19 ile daha çok gülümsemeye meyilli olanlar ise erkekler. Ayrıca katılımcıların yüzde 79’u mesaj veya yorum yazarken gülümsemek için emoji kullanıyor. 

Online alışverişte “en çok istediğimiz ürünü” bulup satın aldığımızda gülümsüyoruz

Katılımcıların alışveriş alışkanlıklarına da ışık tutan araştırmada katılımcıları en çok sevgililerinden ve eşlerinden aldıkları hediyelerin gülümsetmesi ise ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç oldu. Sevgililerinden veya eşlerinden hediye aldıklarında mutlu olduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 73 iken anne, baba ve kardeşlerden aldıkları hediyelerin kendilerini mutlu ettiğini söyleyenlerin oranı yüzde 16 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 8 ile arkadaşlar var. Katılımcılar yüzde 20 ile en çok elektronik alışverişlerinin yüzlerini gülümsettiğini söylüyor. Bunu yüzde 16 ile seyahat ve yüzde 14 ile giyim/aksesuar alışverişi takip ediyor.  Online alışverişte katılımcılar yüzde 42 ile en çok istedikleri ürünü bulup satın aldıklarında mutlu oluyor. Ardından yüzde 29 ile indirimler ve yüzde 20 ile teslimat hizmetleri geliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!