Athena Gökhan tarikat evini neden satıyor?

Athena Gökhan tarikat evini neden satıyor?

Fatih Karagümrük’teki Nurettin Cerrahi Tekkesi’ne yakınlığıyla bilinen Gökhan Özoğuz, 2014 yılında bu semtte üç katlı bir ev almıştı. Şarkıcı, tekkenin hemen arka sokağında bulunan metruk yapı için 700 bin TL harcamıştı. Uzun süre tadilatta kalan 300 metrekarelik bina, baştan aşağıya yenilenmişti. Özoğuz, villaya dönüşen evinde, sohbetlere katılmak isteyen dostlarını ağırlıyordu.

Milliyet'ten Seçkin Şenvardar'ın haberine göre; hem yatırım yapan hem de manevi olarak tekkeye yakın yaşamak isteyen şarkıcının, artık semte uğramadığı öğrenildi. Bir emlak şirketiyle temasa geçen Özoğuz, villasını satışa çıkardı. Şarkıcının etrafı ağaçlarla çevrili, özel garajı bulunan bina için 3 milyon TL istediği, alıcı çıkmazsa, kiralamayı düşündüğü iddia edildi. Özoğuz’un, evini satmak istemesinin nedeninin, hakkında çıkan tarikat haberleri olduğu söyleniyor.

CERRAHİ TARİKATI NEDİR?

Nazif Ay, Odatv’deki yazısında Cerrahi Tarikatı hakkında şu bilgileri vermişti:

“İstanbul’un Edirnekapı semtinde tekkesi bulunan Cerrahi tarikatının bilinen en meşhur ve en hoş sohbet şeyhi Muzaffer Ozak idi. Beyazıt Caminin yanındaki Sahaflar çarşısında sahhaflık eden Ozak’ın Amerika’da şirketler kurduğu bilinmekteydi. Musikişinas bir kişiliğe sahip olan Muzaffer Ozak bazen İstanbul gecelerinde kimi gazinolarda boy gösteriyordu bazen de tarikatına kattığı, Ahmet Özhan gibi ünlü kişiler dolayısıyla adından söz ettiriyordu.

Cerrahi tarikatının başında şimdilerde “Hamile kadın sokakta yürümemeli” ve Atatürk ile milli kahramanların yaptığı devrimler için “İnkilab (köpekleşme”) diyen Ömer Tuğrul İnançer bulunmaktadır.

Tarikat bünyesine son dönemde yine ünlü isimler katılmıştır. MFÖ grubunun elemanlarından Mazhar Alanson, Athena grubundan Gökhan Özoğuz ve karikatürist Hasan Kaçan, Cerrahi tarikatına intisap eden ve her Perşembe akşamı tekkede meşk eden meşhurlardandır.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!