Hizbullah Cumhur ittifakına katılacak mı?

Hizbullah’ın siyasi kanadı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Cumhur” ittifakına partisinin katılıp katılmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hizbullah’ın yayın organı Doğru Haber gazetesinde yer alan habere göre, seçime daha erken olduğu için 'ittifaka girer miyiz girmez miyiz' diye bir kararı henüz almadıklarını, tabanlarına bu konuyu anket yaparak sorduklarını ve cevaplarını aldıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar henüz bizim gündemimize ittifak girmiş değil. İttifak yapalım mı yapmayalım mı, yaparsak kiminle yapalım veya bu ittifakın şartları ne olur? Şu anda bunları konuşmak için çok erken. Şimdi diyelim ki HÜDA PAR oturdu, konuştu. Biz yetkili organları toplayıp oturduk veya genel idare kurulunda işin kararını almaya çalıştık. Ve sonrasında karar çıktı. Filanca partiyle ittifak yapalım veya filanca partiye ittifak teklifi götürelim. Dediğim gibi seçime daha 20 ay var. Yarın öbür gün o parti bizim prensiplerimize taban tabana zıt olacak şekilde bir davranış içerisine girerse, 'biz oturup bu kararı almışız ama şundan dolayı kararımızı geri aldık' dersek ne kazanacağız? Şunu ayırmak lazım. Partiler arasındaki siyasi ittifak, seçim ittifakları arasında çok fark vardır. Mesela siyasi ittifak nasıl olur? Herhangi bir siyasi partiyle, herhangi bir grup ile bazı ortak hedefler için birlikte çalışabilirsiniz. Ortak bir zemin, ortak bir hedef vardır. Birlikte bir çaba ortaya koyarak ortak hedeflere ulaşma noktasında siyaseten güç birliği yapabilirsiniz. Seçim ittifakları ise apayrı bir şeydir. Fakat dediğim gibi henüz erken olduğu için biz şu anda böyle bir ittifaka girer miyiz girmez miyiz diye oturup kararını almış değiliz. Fakat biz tabanımıza sorduk ittifaklar için ne düşünürsünüz diye? İttifak kuracaksak kiminle kuralım diye tabanımıza sorduk ve cevaplarını aldık. O anket çalışmamızı yaptık, fakat henüz bütün sonuçlarını değerlendirmiş değiliz. İnşallah önümüzdeki bir iki hafta içerisinde bu değerlendirmemizi yapacağız."

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!