Kamp mağduru Doğu Türkistanlılar İstanbul’daki Çin Konsolosluğu önündeki aile nöbetine yeniden başladı

Kamp mağduru Doğu Türkistanlılar İstanbul'daki Çin Konsolosluğu önündeki aile nöbetine yeniden başladı

Çin yönetiminin alıkoyduğu aileleri için mücadele eden Doğu Türkistanlılar, tam kapanma sürecinin tamamlanmasının ardından İstanbul’daki aile nöbetine yeniden başladı. Doğu Türkistanlılar, koronavirüs salgını kapsamında vaka sayılarının artması ve Ramazan ayına girilmesi nedeniyle eyleme bir süre ara vermişti. Bugün başlayan eylemlerde Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, “Direnen Doğu Türkistanlılar kazanacak” mesajını verdi.

DOĞU TÜRKİSTANLI KAMP MAĞDURLARI: DİRENEN DOĞU TÜRKİSTAN HALKI KAZANACAK

Çin’in sistematik baskı ve asimilasyon politikalarına maruz kalan toplama kampı mağduru Doğu Türkistanlılar, tam 120. gündür Çin İstanbul Başkonsolosluğu önünde aile nöbeti tutuyordu. Koronavirüs vaka sayısının artmasının ardından ara verilen aile nöbeti bugün yeniden başladı. Başkonsolosluk önündeki Doğu Türkistanlı kamp mağdurları, Çin’den aileleri hakkında sağlıklı bilgi talep ediyor ve Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımın bitmesini istiyor.

Bugün gerçekleşen aile nöbetinde konuşan Doğu Türkistanlı kamp mağduru Mirzehmet İlyasoğlu, Doğu Türkistan’da Çin’in sistematik baskı ve asimilasyonlarına karşı Doğu Türkistanlıların direnmeye devam edeceğini kaydetti. Doğu Türkistanlı aktivist, “Çin adım adım tüm bölgeleri satın alıyor. İran’a kadar geldiler. Bir sonraki adımın Anadolu olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Direnen Doğu Türkistanlılar kazanacak” ifadelerini kullandı. Aile nöbetinde, “Millet Nöbette, Halk Harekette” pankartı açıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!