Libya Açıklarında 650’den Fazla Göçmen Yakalandı

Libya Açıklarında 650'den Fazla Göçmen Yakalandı

Libya açıklarında yakalanan 650’den fazla düzensiz göçmenin başkent Trablus’a geri gönderildiği açıklandı. Göçmenler kötü muamelenin hüküm sürdüğü göçmen barınma merkezlerine teslim edildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Libya ofisinden yapılan açıklamada, Zuvara kentinden 4 lastik botla ayrılan göçmenlerin, Libya Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandıktan sonra iki ayrı noktadan karaya çıkarıldığı söyledi. UNHCR Libya sözcüsü Tarık Argaz, karaya çıkarılan göçmenlere tıbbi yardım sağlanmasının ardından, ağır koşulların ve kötü muamelenin hüküm sürdüğü göçmen barınma merkezlerine gönderildiklerini bildirdi.

Öte yandan Akdeniz’de düzensiz göçmenler için gönüllü arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunan sivil toplum kuruluşları, göçmenlerin geri itme yöntemiyle Libya’ya zorla geri gönderildiği uyarısında bulunuyor. Sivil toplum kuruluşları, AB destekli Libya Sahil Güvenlik görevlilerinin mültecileri zorla geri ittiğini söyleyerek, “Libya’da yasadışı geri itme, gözaltı ve işkenceyi durdurun” çağrısında bulundu.

Son yıllarda yoksulluk ve çatışmalardan kaçan Afrikalı düzensiz göçmenler, Libya’yı Avrupa’ya geçişlerde kullandıkları bir nokta olarak kullanıyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!