Turan Bir Ok Atımı Uzakta

Turan Bir Ok Atımı Uzakta

Geçen hafta, benim gibi Türk Birliğine gönül vermiş milyonları heyecanlandıran bir haber düştü ajanslara.
TFF Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, sadece Türk toplulukları futbol kulüplerinin katılımıyla bir turnuva düzenleneceğini açıkladı. Teoman, “Bu turnuva sayesinde Türk devletlerinde takımların varlığını ve bilinirliğini arttırmayı hedefliyoruz” diyerek Türk Birliğine dair umudumuzu artırdı.

Üstte mavi gök çökmediğine, altta yağız yer yarılmadığına göre, birliğe ve dirliğe dair bu güzel işlere kim engel olabilir?

Futbolla başlayan bu çoban ateşi sporla sınırlı kalmamalı. Bu ateş; bilim, kültür ve sanat organizasyonları ile harlanmalı, demirdağı eriten Ergenekon ateşine dönmeli, dili ve tarihi bir olan toplulukları, gönül ve ülkü birliğinde eritmeli, tarihin şanlı günlerindeki ihtişamına kavuşturmalıdır.

Türk’ün yaşadığı her coğrafyadan çiçek alan bir kovan olarak, kendini Türk’ün varlık davasına adamış ilim adamlarından oluşan Büyük Türk Toyu oluşturulsa ve her yıl bu toyda yapılacak çalışmalar planlansa…
Hayalden öteye geçemez mi?

  • Türk Dünyası sinema günleri,
  • Turan edebiyat ödülleri,
  • Ergenekon tarih çalıştayı,
  • Ötüken kültür kurultayı,
  • Geleneksel Türk sporları şampiyonası.

Bütün bunlar yapılırken, alfabe birliğini gerçekleştirmiş, ortak ders kitaplarını oluşturulmuş, Türk Birliğine inanmış genç nüfusu ile dünyanın çarpık düzenine “dur” demeye hazır bir Türk Dünyası…

Ortak kültür ve sanat çalışmaları yanında Turan Ordusu ile daha güçlü ve kenetlenmiş bir Türk Birliği…

O zaman, bir milyon Azerbaycan Türk’ünü yurdundan süren, Karabağ’ı işgal eden Ermenistan, Rusya’ya güvenerek bu coğrafyada hadsizlik yapabilir mi?

Doğu Türkistan’ı iliklerine kadar sömüren Çin, milyonlarca soydaşımıza kamplarda işkence edebilir mi?

Emperyalist batı, Kerkük’ün, Halep’in demografik yapısını değiştirmek için Türkmenler’e soykırım yapan teröristlerin sırtını okşayabilir mi?

Her şey, dünyanın kalbi ve en bereketli toprakları üzerinde kurulu, tarihin en görkemli devletlerini, en ihtişamlı medeniyetlerin kurmuş Türk Milleti’nin geleceği için…

Yaşasın Büyük Türk Milleti,
Yaşasın Devlet-i Ebed Müddet sevdamız!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!