Urla Kayyumu Tiyatro Sanatçısını Garson Olarak Atadı!

Urla Kayyumu Tiyatro Sanatçısını Garson Olarak Atadı!

İzmir’de kayyum ile yönetilen Urla Belediyesi’nde 2 yıldır tiyatro çalışması yapan İlknur Bayzit Çatal’ın Urla Kayyumu Murtaza Dayanç tarafından büfeye servis çalışanı olarak sürüldüğü ortaya çıktı. Çatal, görevinden istifa ettiğini belirterek, “İnadına tiyatro yapmaya, inadına sanatla yaşamaya ve inadına mesleğimi icra etmeye devam edeceğim” dedi.

Çatal yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kamuoyuna duyurumdur. 01.07.2021 tarihinde Urla Belediyesinin Kayyum yönetimi tarafından yapılan yeni görevlendirmemin ardından aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur. 7 yıldır Urla’da tiyatro yapan, hayatını sadece bununla idame ettiren yerel bir sanatçı olarak, şehre olan hizmetimi ve belki de daha önemlisi, Pandemi sürecinde hayatta kalma mücadelemi Urla Belediyesinin çatısı altında sürdürmeye çalışıyorken, Belediyenin Tiyatro Eğitmenliği görevinden alınarak bir büfeye servis çalışanı olarak atandığımı bugün öğrendim. Emeğin ve çalışmanın her türlüsünün kutsal olduğuna inanan birisi olarak, servis çalışanı tüm emekçi insanları büyük saygıyla selamlasam da, yapılan görevlendirmenin iyi niyetten uzak ve mesleğime yapılan açık bir hakaret, bir ötekileştirme, bir aşağılama çabası olduğunun da apaçık bilincindeyim.

Bu biçare ötekileştirme çabası; Pandemi süreci boyunca gerçek yüzünü göstermekten çekinmeyen iktidar erkinin ve onun uzantısı olan Kayyum Yönetimindir. Nezdime yapılmaya çalışılan bu hakaret çabası; aylarca köy köy, okul okul gezerek ulaştığım ve tiyatro çalışması yürüttüğüm yüzlerce Urlalı köy çocuğuna da yöneltilmiştir.

Bu küçük, bu hor görme aymazlığı, tırnak içerisinde meslektaşım(!) olduğunu zannettiğim kişinin, kayyum belediye yönetimi ile girişmiş olduğu işbirliğinin ve yıllardır sürdürdüğü kibir imparatorluğunun bir sonucudur. Bu beyhude etme çabasının utancı sizlerindir!
Bu utanç sizlerin boynuna asılmıştır. Bu ağırlığı yıllarca boynunuzda sizlerin taşıyacağını bilmek yüreğimi bir nebze soğuturken, istifa ederek inadına tiyatro yapmaya, inadına sanatla yaşamaya ve inadına mesleğimi icra etmeye devam edeceğimi de tüm kamuoyuna bildiririm.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!