Aday adaylığı ücretleri belli oldu!

1 Ekim’de başlayacak başvurularda büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayından 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçeler için 7 bin 500 lira alınacak.

CHP son yapılan merkez yönetim kurulu (MYK) toplantısında, aday adaylığı için gereken şartları ve ücretleri belirledi.

Parti örgütlerine gönderilen genelgede, seçimlere etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmak için YSK’nın yayınlayacağı seçim takviminin beklenmediği belirtildi. Buna göre, CHP MYK yerel seçimler için aday adaylarının başvurularını 1-19 Ekim 2018 tarihlerinde yapabilecekleri bildirdi.

KADIN VE GENÇLER YARISINI ÖDEYECEK

Alınan karar doğrultusunda 1 Ekim’de başlayacak başvurularda büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayından 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ilçeler için 7500, nüfusu 50-100 bin arasındaki belediye başkanlığı için 5000 lira alınacak.

Nüfusu 15-50 bin olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3 bin, nüfusu 15 binin altındakiler için 1500, nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için ise 3 bin 500 lira ücret talep edilecek.

Nüfusu 50-100 bin arasındaki ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 2000, 15-50 bin arasındaki yerlerde 1000, nüfusu 15 binin altındaki yerlerde ise 250 lira alınacak. Nüfusu 15-50 bin olan beldelerde belediye meclis üyeliği için 500 lira talep eden CHP, nüfusu 15 binin altındaki beldelerde belediye meclis üyeliği için de 250 lira ödenti alacak.

CHP, aday adaylığı için başvuracak kadın ve gençlerden belirlenen rakamların yarısını talep ederken engelli, ‘şehit yakınları’ ve ‘gaziler’ ise herhangi bir ücret ödemeyecek.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İSTİFA ZORUNLULUĞU

CHP seçim genelgesine göre, aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 1-12 Ekim tarihlerine kadar görevlerinden istifa etmek zorunda.

Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların ise adaylık için istifa etmeleri zorunlu değil. Aday adayı olacak veya aday gösterilecek kamu görevlileri ve bu şartlara tabi olmayanlar için ise bu genelge hükümleri uygulanmayacak.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!