Altay Bayındır Ajax kıskacında

Altay Bayındır Ajax kıskacında

Fenerbahçe’nin deneyimli kalecisi Altay Bayındır Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Bu takımların başında ise as kalecisi futboldan 1 yıl men edilen Hollanda’nın köklü kulübü Ajax geliyor.

Ankaragücü’nden transfer edildikten sonra Fenerbahçe’nin kalesini korumaya başlayan Altay Bayındır, ilk zamanlar yaptığı hatalar nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak hem tecrübe kazanması hem de her geçen gün yeteneğini geliştirerek gerçek potansiyeline ulaşmasıyla Altay artık dikkat çeken bir kaleci haline geldi. Bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışına tutunmasında önemli pay sahibi olan Altay, Avrupa devlerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

Ajax’ın as kalecisi Andre Onana, istemsiz olmasına rağmen yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 1 yıl futboldan men edildi. Onana’nın ardından tüm dünyada gözlemlediği kalecileri masaya yatıran Ajax, Altay Bayındır’ı da transfer listesine aldı.

Altay ise Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşadıktan sonra Avrupa’ya gitmek istediğini belirtmişti. Bu sezon sonu düzenlenecek EURO 2020’de milli takımın kalesini Uğurcan Çakır ya da Altay Bayındır koruması bekleniyor. Altay, transfer için kararını turnuva sonunda açıklayacak.

Sarı-Lacivertli yönetim Altay’ın satışından en az 20 milyon Euro bekliyor. Bunun altındaki teklifleri direkt reddedecek olan Fenerbahçe, Ajax ve diğer ilgili takımlara da bu cevabı iletecek. Altay’ın listesinde olduğu bir diğer isimse Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Tottenham. Ancak Mourinho’nun son haftalarda aldığı yenilgiler dolayısıyla ömrü çok uzun olmayabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!