Burdur Çevre ve Şehircilik Müdürü’nden Salda Gölü Açıklaması: Gölde Herhangi Bir Kirlilik Söz Konusu Değildir

Burdur Çevre ve Şehircilik Müdürü'nden Salda Gölü Açıklaması: Gölde Herhangi Bir Kirlilik Söz Konusu Değildir

Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, Salda köyünün kanalizasyonunun Salda Gölü’ne aktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklayarak, “Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu değildir.” dedi.

Alacatlı, köyün kanalizasyonunun üç gözlü sızdırmaz fosseptik ve ardından iyi bir doğal arıtmadan geçtikten sonra üç kilometrelik dereden aktığını belirterek, dere ağzında herhangi bir kirlenmenin olmadığını ve Salda Gölü’nün dört farklı noktasından alınan numunelerde suyun temiz çıktığını söyledi.

Salda Gölü’nün çevresindeki köyler için ileri biyolojik arıtma tesisi ihalesinin 24 Haziran’da yapılacağını aktaran Alacatlı, göl suyunun içme suyu kalitesine yakın olduğunu dile getirdi.

İl Müdürü Alacatlı, şu ifadeleri kullandı:

“Salda Gölü’nde dört noktadan her ay düzenli olarak numuneler alınıyor. Çıkan sonuca göre de göl suyu A sınıfı kalitede yüzme suyuna sahip. Bu iddialarla algı oluşturuluyor. İddialara karşı biz de gölün temiz olduğunu, temiz kalması için elimizden gelini yaptığımızı açıklıyoruz. Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu değildir. İddialar tabii ki yalan ve asılsız”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!