Dersim affı AKP’nin ilk özür dilemesi değil

İnternet büyük bir dezenformasyon/yanlış bilgilendirme, psikolojik savaş aracı olabileceği gibi aynı zamanda çok önemli bir bilgi kaynağıdır. Bir süre önce “Kuva-i İnzibatiye İş Başında” adlı bir yazıda böyle önemli bir bilgi ve yorum kaynağı olarak kısa bir süreden bu yana internette dolaşıyor. Yazıda Erdoğan’ın devlet adına “Dersim için özür diliyorum” şeklindeki özrünün aslında AKP’nin devlet adına dilediği ilk özür olmadığı ortaya konuluyor. İlk bakışta gözümüzden kaçan bir nokta bu ama çok doğru bir tespit. Peki, AKP başka kimlerden hangi konularda özür diledi ona bakalım.  
 
1-Van Akdamar adası, namı diğer tecavüz adası… Ermeni çetelerin Müslüman Türk kadınlarını götürüp tecavüz ettikleri ada. İşte o adada bulunan ve o tecavüzlerde kullanılan kilise; bu fakir milletin parasıyla onarıldı ve tecavüze uğrayan, Van gölüne atlayarak intihar eden Müslüman kadınlarla alay edercesine “ibadete”(!) açıldı. Tepesine de bir haç dikildi. Açılışa Ermenistan’dan din adamları davet edildi. Van gölüne atılan erkekler ve tecavüze uğrayan kadınlarımız hatırasına Akdamar Adası’na anıt yapmak isteyenlere ise izin verilmedi. AKP aslında Ermenilerden özür diledi.

***

Evet, başkanlığını Sadi Somuncuoğlu’nun yaptığı Milli Düşünce Merkezi önderliğindeki Akdamar Adası şehitleri için yaptırılması hedeflenen “İffet Anıtı”nın gerçekleşmesi ne yazık ki engellendi.

2- Erdoğan Yunanistan’a gitti. Atina’da olduğu gün Yunanlılar Atina’ya Rum-Pontus soykırım anıtı dikti. Erdoğan bu milletin Başbakanı olsaydı eğer, anında tepki verir, geri dönerdi. O ise hiçbir şey yokmuş gibi ziyaretine devam etti. Sonra ne oldu? Sümela Manastırı Rum Pontus haritalı tişörtler giymiş olan Megali İdea (büyük ideal) hayali peşinde koşan Rumlar için ibadete açıldı. Gelenler öyle cüretkârdı ki, Sümela’da görev yapan memur bile darp edildi. Türk Bayraklı tişört giyip protesto eden Türk gençleri polislerce derdest edildi. Böylece Başbakan Rum-Pontus’çulardan özür diledi.

 Bunu da unutmuştuk. Bu da bir üstelik eylemli özür değil midir? Dilerim, bugün Trabzon’da turistlere üç beş bir şey satarız diye sevinenlerin çocukları, bir süre sonra babalarının ardından lanet okumazlar.

3-Başbakan Haçlı Orduları’nı “sanat ve bilim getirdiler” diyerek kutsadı. Böylece 1071’de Alparslan ve askerlerinin Anadolu’ya gömdüğü Haçlı çapulculardan özür diledi. “Ben bunu hatırlamıyorum” . Hakikaten Erdoğan, Haçlı Orduları’nın “bilim ve sanat getirdiğini”mi söyledi. Demek ki Sultan Kılıçarslan, boşuna savaşmış!!!

4- Vakıflar Yasası ile Lozan’ı delerek azınlıklardan özür diledi. “Bunu zaten biliyoruz.

5- Ulu Önder Kemal Atatürk’ün, ‘fesat ve ihanet yuvası’ olarak ilan ettiği Fener kilisesinin, 1925 yılındaki mübadele sırasında Yunanistan’a gönderdiği papazın 6. Konstantin’in kemikleri 86 yıl sonra getirildiği İstanbul’da gömüldü. AKP iktidarının verdiği özel izinle Türkiye’ye getirilen papaz Konstantin’in kemikleri için, Fener kilisesi ve Balıklı Rum Kilisesi’nde ayinler yapıldı. Verilen geri dönüş izniyle; ‘Atatürk 6. Konstantin’i sınır dışı ederek haksızlık etti’ mesajı verildi. Fitne-fesat yuvası denilen Fener Kilisesi ve 6. Konstantin aklanarak özür dilendi. Doğru, bu da bir başka özür.

***

Ancak tespitler burada bitmiyor: Cumhurbaşkanı Gül, İngiliz Kraliçesine teşekkür konuşmasında; “Birbirine geçmiş tarihimiz boyunca, şimdi ve geçmişte, ordularımız ortak düşmana karşı yan yana savaştı”(!) dedi… Türkler İngilizler ile ortak düşmana karşı hiçbir zaman savaşmadı, tam tersi hep İngilizlere karşı savaştı. İngilizlerin ilaçlı havuzlarda kör ettiği askerlerimiz kimin ortak düşmanıydı acaba? Çanakkale’de İngiliz kurşunları ile şehit olan Mehmetçikler kimin ortak düşmanıdır? İngiliz casusu Lawrence’ın Arap çöllerinde Araplar’a kestirdiği Osmanlı askerleri kimin ortak düşmanıdır anlayamadım (!)…

Ne yazık ki, AKP’nin özürleri devam edecek. Ancak AKP’nin özürlerinin devam etmesinde tek suçlu AKP mi? AKP’ye Müslüman mahallesinde salyangoz satma izni verenlere ne demeli? Onların hiç mi suçu yok? Neyse bu da bir başka yazının konusu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!