Gaffar Okkan ölümünün 23. yılında anılıyor

featured

Gaffar Okkan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında Valilik Binası’na makam aracıyla seyir halindeyken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya durdurularak ateşlenen olay olayı kaybetti.

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 1952 yılında dünya çapında gelen, 30 Eylül 1970’te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973’te Polis Akademisinden mezun olup İzmir Emniyet Müdürlüğüne komiser bölümü olarak atanan Ali Gaffar Okkan, çeşitli yerlerde görevlendirildikten sonra 1983 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde göreve başladı. 1985’te şube müdürlüğüne terfi etti.

1986 yılında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Okkan, 1992 yılında ise Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. 6 Aralık 1993’te 1’inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi edip, Kars Emniyet Müdürü olarak ataması yapılan Ali Gaffar Okkan, 18 Kasım 1997’de ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevine başladı. Okkan bu arada Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

Evli ve 2 çocuk babası Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17.40 sularında sabırlı Valilik evindena doğru seyir halindeyken, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda pusuya düşürüldüğü grupta saldırıda bulundu.

Hain saldırısında Okkan’ın yanı sıra polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da şehit oldu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE VE ÖĞRENCİLERE DESTEK OLDU

Görev yaptığı süre boyunca kentteki huzuru en üst seviyeye ulaştıran Okkan, meslektaşları ve hayırseverlerden topladığı yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere ve destek oldu.

Ali Gaffar Okkan, şehirde küçükten büyüğe herkesle geliştirilen iyi pazarlarla Diyarbakırlıların gönlünde taht kurdu.

KADIN POLİSLER DİYARBAKIR’DA İLK KEZ ONUN EMRİYLE SOKAĞA ÇIKTI

Kadın polisler Diyarbakır’da ilk kez Okkan’ın emriyle işlemlerinin sistemlerini yönetti. İki otomobil alan Ali Gaffar Okkan, mavi ve beyaz renklere boyattığı araçlarda 2’şer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim ederken, diğer kişi de yürümekte zorlanan yaşlılara yardım etti.


TEBDİLİ KIYAFETLE KENTİ DOLAŞTI

Geceleri tebdili kıyafetiyle sık sık esnaf ziyaretinde bulunup sokakta karşılaşılana cep telefonu numarasını veren Okkan, zaman yolda gördüğü yaşlılar da makam aracıyla evlerine bıraktı.

Okkan, bu sayede talep ve sıkıntılarını iletme fırsatı bulan Diyarbakırlıları sık sık makamında ağırladı.

ÇOCUKLARI EĞİTİME KAZANDIRDI, GENÇLERİ SPORA YÖNLENDİRDİ

Sokakta çalıştırılan çocukların sorunlarıyla yakından ilgilenen Okkan, ailelerine destek sunarak onlara eğitim kazandırdı. Gençlerin terör örgütlerinden ve şebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendirdi, amatör spor kulüplerine de malzeme yardımında bulundu.

GECE ŞEHİRDEKİ GÜVENLİĞİ TAKİP EDİYORDU

Okkan, yurt içi huzur ve güvenliğin sürdürülmesi için devam eden mesainin yanı sıra, Diyarbakır’ın kritik noktalarında, kameralardan da gece geç saatlere kadar makam odalarındaki dev ekranlardan sokaklardaki mevcutları takip etti.

DİYARBAKIRSPOR’UN ONURSAL BAŞKANI İLAN EDİLDİ

Diyarbakırspor’un 1’inci Lig’e (Süper Lig) yükselmesi için uğraş veren Ali Gaffar Okkan, bunun için yoğun mesaisi arasında bir kulüp üyesi gibi çaba gösterdi.
Yeşil kırmızılı takımın sahasında oynadığı tüm maçlar, sahaya çıkış tünelinin kapısından izleyip futbolcuların gol sevincine ortak olması nedeniyle taraftarın da gönlünü kazanan Okkan’a, tribünlerden maç öncesinde büyük sevgi gösterileri yapılıyordu.

Diyarbakır’a ve Diyarbakırspor’a beslediği sevgiyi sık sık dile getiren Okkan, Diyarbakırspor’a katkılarından dolayı dönem yönetimi tarafından kulüp tarafından “onursal başkan” ilan edildi.

DİYARBAKIRLILAR ÇOCUKLARINA İSMİNİ VERDİ

Diyarbakırlılar Okkan’a sevgi nedeniyle hatırasını yaşatmak için doğan çocuklara onun üstünlüğünü verdi.

Kentte “Ali Gaffar”ın onlarca çocuktan oluşan kısmı, şehadetinin yıl dönümünde Sakarya’ya giderek Okkan’ı mezarının başında yadıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!