Garanti Bankası bir ilke imza attı

Garanti Bankası bir ilke imza attı

Borsa İstanbul bu hafta kırdığı rekorlarla gündeme geldi. Bugün, Garanti Bankası Borsa İstanbul’da 50 milyar TL piyasa değerini geçen ilk şirket oldu.

“118 BİN 400 ÖNEMLİ DESTEK OLACAK”

Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. “ABD'de devam eden Zarrab davası ve sonrasındaki süreçte borsanın daha çok sanayi hisselerinle yükseldiğini görüyorduk.” diyen Nalbantlı, “Özellikle Türk Hava yolları, Aselsan, Ereğli bu yükselişte etkili olmuştu. Ama borsanın yeni zirve yapması ve 120 bini için banka desteği gerekiyordu. Özellikle 16 Ocak'tan bu yana gelen alımlar Garanti Bankası'nın piyasa değerinde birinci sıraya taşırken endeksi de 120 bin 300 zirvesine taşıdı.” açıklamasında bulundu.

“Teknik olarak 120 bin 300 üzerinde kısa vade hedef 122 bin.” diyen Nalabantlı, “Olası düzeltmeye dikkat etmemiz gereken bu dönemde 118 bin 400 önemli destek olacak.” ifadelerini kullandı.

Garanti Bankası hisselerinin bugünkü seyri. Grafik: Google Finance
Garanti Bankası hisselerinin bugünkü seyri. Grafik: Google Finance

“PİYASADA ÖNEMLİ BİR NEGATİF FİYATLAMA YOK”

KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ise sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Afrin operasyonu başladıktan sonra piyasada önemli bir negatif fiyatlama olmadığından bahsederek, uluslararası konjonktürde operasyonun “Türkiye'nin kendi güvenliği için meşru bir operasyon” olarak değerlendirilmesinin piyasa algısı açısından olumlu olduğunu söyledi. “10 yıllık tahvil faizimizdeki geri çekilme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmeden sonra Beyaz Saray ve T.C. Cumhurbaşkanlığı kanadından birbiriyle çelişen açıklamalar yapılmasına ve tansiyonun artmasına rağmen sürmektedir.” diyen Erkan,  “Doların küresel piyasalardaki zayıflığının getirdiği yüksek risk iştahı ile beraber Türk varlıkları da değerlenmeyi sürdürmektedir.” açıklamsında bulundu.

“POZİTİF SEYRİN SÜRMESİ MÜMKÜN”

“Hisse senetlerinde, kısa vadede dalgalı, daha uzun soluklu olarak ise pozitif seyrin sürmesi mümkündür.” diyen Enver Erkan, “Türk hisse senetlerinin 2018 genelinde MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin altında performans gösterdiğini biliyoruz, geniş perspektifte cazibeli ve ucuz görünebilirler. Borsada 120 bin olan psikolojik seviyenin geçilmesi ile beraber bu noktadan sonra Fibonacci projeksiyon seviyeleri ile elde ettiğimiz 123,4 bin ve 124,6 bin seviyelerini hedefte görmekteyiz. Türk hisse senetleri “tahvil sat/ hisse senedi al” konjonktüründe gelişen ülke hisse senedi fonlarına devam eden para girişleri çerçevesinde ucuz ve cazip görülerek arayı kapatabilir. Bu bakımdan endeks açısından geniş perspektifte pozitifiz.” yorumunda bulundu.

14.30 İTİBARİ İLE BORSADA EN DEĞERLİ BEŞ ŞİRKET

1)Garanti Bankası (GARAN) – 50 milyar 946 milyon lira

2)Koç Holding (KCHOL) – 46 milyar 863 milyon 395 bin 040 lira

3)Akbank (AKBNK) – 43 milyar 720 milyon lira

4)Turkcell (TCELL) – 36 milyar 322 milyon lira

5)İş Bankası (ISCTR) – 35 milyar 954 milyon 760 bin 300 lira
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!