Hemoroid İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

 

Hemoroid hastalığı anal kanalının üst kısımlarında meydana gelir. Üst kısımlarda genişlemiş damar yumakları hemoroidleri oluşturur. Hemoroidleri ikiye ayırmamız da mümkündür. İç ve dış hemoroidler olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Hemoroid nedenleri arasında birçok sebep bulunur. Sonuç olarak ise zaman içerisinde altyapı oluşturan nedenler ile anal kanalında yerleşik olan toplar damar yumakları makatın dışına çıkar. Tedavi edilmediği zaman sıkıntılı süreçler bizleri bekliyor olabilir. Hemoroid belirtilerine rastlayan hastalar en kısa zamanda uzman doktoruna danışıp kontrol edilmesi gerekir. Erken teşhis ve erken tedaviler çok daha az sancılı olmaktadır. Hemeroid tedavisi ise alternatif yöntemler ile gerçekleştirilebilir.

Hemoroid Nedenleri Nelerdir?

Fiziksel olarak rahatsızlık veren hemoroid aynı zamanda hastaları zihinsel olarak da yıpratabilir. Dolayısı ile tedavi sürecini aksatmadan en kısa sürede gerçekleştirmelisiniz. Proktoloji Uzmanı bu hastalıkta ilk başvurulan uzmanlardandır. İşinde profesyonel olması ve titiz olarak çalışması sizi oldukça fazla rahatlatacaktır. İzmir Kliniğimizde Op. Dr. Altan Karan ile emin ellerde olacağınızdan şüpheniz olmasın. Hemoroid belirtilerini kendinizde gördüğünüz anda başvuru yapabilir ve en kısa süre içerisinde tedavi altına alınabilirsiniz.

  • Bağırsak meydana gelen değişimler ( kabızlık, ishal )
  • Gebelik ve doğum
  • Standart yaşam
  • Bazı spor etkinlikleri (oturmaya yönelik spor etkinlikleri. At binmek gibi.)
  • Çeşitli meslek grupları (sürekli olarak oturmaya yönelik meslek grupları)
  • Alkol bağımlılığı
  • Pelvik bölgede yerleşen tümörler, karında ascites oluşumu
  • Kalın barsak kanseri

Yukarıda sıralanmış olan maddeler hemoroid hastalığına zemin hazırlamaktadır. Bu tür eylemleri yapan veya işlerde çalışan kişiler de hemoroid belirtileri başlığımızı inceleyebilirler.

Hemoroid Belirtileri

Hemoroid belirtileri çoğu hastalarda aynı şekilde gözükmektedir. Hastaneye gelenlerin şikayetleri neticesinde yapılan araştırmaya göre hastalığın hemoroid olduğu belirlenmiştir. Alt tarafta sıralanmış olan belirtilerden bir ya da birkaçını taşıyorsanız en yakın uzman doktora gözükerek doğru teşhisin konulmasını sağlayabilirsiniz. Hemoroid tedavisinde erken teşhis çok önemli olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda var.

  • Makattan kırmızı renkte kanama görülmesi. (rektal kanama)
  • Şiddetli ve zaman zaman gelen ağrılar.
  • Makat bölgesinde el ile hissedilebilir şişkinlik.
  • Makat bölgesinde ıslaklık hissi ve akıntı.
  • Makat bölgesinde kaşıntı.

Hemoroid Tanısı Nasıl Konur?

Doktorunuza yukarıdaki şikayetler ile birlikte gittiğinizde kontrolden geçersiniz. Kontrol ise anal yolundan yapılır. Hemoroid tanısı konması için hastanın şikayetleri dikkatli bir şekilde dinlenir. Hasta tüm şikayetlerini eksiksiz ve doğru olarak doktoruna anlatmalıdır. Ardından anal kontrolü gerçekleştirilir ve tanı konur. Rektal kanama yani makatta kanama gözüken hastalara ise rektoskopi önerisinde bulunulur. Anal muayene genelde genç hastalar için uygulanmaktadır. Kırk yaş ve üzeri hastalar için ise  şikayet durumuna bağlı olarak yöntemler belirlenir. Örnek olarak kabızlık şikayeti ile gelen 40 yaş ve üzeri hastalara hemoroid saptanması sonucunda kolonosopik tektik önerisinde bulunulur. Bu tektiklerin amacı ise arka planda kalın bağırsak tümörü olmamasından emin olmaktır.
Randevu ve İletişim Numaraları
Tel: 0 (232) 504 00 00
Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!