Kalp Çarpıntısı kitabının 3. cildi de ”muzır” bulundu

Kalp Çarpıntısı kitabının 3. cildi de ''muzır'' bulundu

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, ”Kalp Çarpıntısı” isimli çizgi romanın 3. cildini de ”18 küçükler için sakıncalı” buldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararına göre, daha önce iki cildi için ”18 yaşından küçüklerin maneviyatını üzerinde muzır etki yapacak nitelikte olduğu” sonucuna varılan kitabın 3. cildi de aynı kapsamda değerlendirildi. Kurul, kitabın Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu’ndaki kısıtlamalara tabi tutulmasına karar verdi.

Karar uyarınca, ”Kalp Çarpıntısı” kitabı üzerine ”18 yaşından küçüklere satılamaz” etiketi basılacak, teşhir edilemeyecek; hiçbir şekilde tanıtımı ve açık olarak nakli yapılamayacak.

Kitabın 1. ve 2. ciltleri de daha önce ”sakıncalı” bulunmuştu. Konuya ilişkin kurul kararı 8 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete’de yer almıştı.

Yabancı Yayınları tarafından yayımlanan kitap, daha çok gençlik kitapları yazan, İngiltere doğumlu Alice Oseman tarafından yazılan ”Nick and Charlie” kitabın Türkçe baskısı. Satış platformlarında üç cilt olarak yer alan kitap eşcinsel eğilimleri olan iki arkadaşın kurgusal serüvenini anlatıyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!