Nazım Peker
Nazım Peker

Karaman’a Göre AKP’nin Ahlak İmtihanı

S. Hayrettin Karaman’ı bir zamanlar çok sever ve ilmine de hürmetim sonsuzdu. Gel gör ki AKP’ye uygun fetvalar vermeye ve olaylara ters açıdan bakmaya başladıktan sonra bu sevgim de hürmetim de SIFIRLANDI.
 
Türk kamuoyu artık H. Karaman’ı, AKP’nin FETVACISI ve günümüzün Ebu Hureyre’si olarak görmeye başladı.
 
AKP’de yolsuzluk ve rüşvet olayları o kadar çığırından çıkmış olacak ki; AKP’yi bilenler bile artık bir şekilde feryat etmeye başladı.
 
Bunun en canlı örneğinden biri Hayrettin Karaman’dır.
 
S. Karaman, AKP’ye ve S. Erdoğan’a çok yakın ve çok seven birisi olarak bilinmekte ve algılanmakta. AKP’nin yaptığı kimi yolsuzluk ve rüşvet olaylarına verdiği İslam’a uygundur ya da İslami açıdan günah değildir fetvalarıyla gündemdedir.
 
S. Karaman geçtiğimiz günlerde; “AKP’nin Ahlâk ile İmtihanı” başlıklı yazısında AKP’nin yolsuzluk ve rüşvet işlerini iki noktada yorumlamıştır.
 
Saf ve iyi niyetlerle AKP’ye katılıp sonradan yoldan çıkanlar ve baştan kötü niyetli olarak AKP’ye katılanlar olarak izah etmiştir.
 
Acaba AKP’nin AHLÂK ile imtihanı devam mı ediyor? Yoksa sınavı bitti de sonuçları belli mi oldu?
 
S. Karaman bu noktaya değinmemiş.
 
S. Karaman’a soralım: Evlerde sıfırlandığı iddia edilen paralar, ayakkabı kutularında saklandığı söylenen dolarlar, haram diye el sürülmeyip para sayma makineleri ile sayılan Euro’lar, her türlü memur ve işçi alımında cevapları çalınıp yandaşlara verildiği iddia edilen sınavlar, müteahhitlere usulsüz olarak verildiği iddia edilen ihaleler, yeşil alanların rant için imara açılıp yandaşlara verildiği iddiaları ve bütün bunların yargıdan kaçırıldığı iddiaları; acaba AHLÂK İMTİHANI olmuyor mu?
 
Bu imtihana göre AKP’nin ahlâkla imtihan sonuçları acaba nedir?
   
AKP’ye saf ve iyi niyetlerle oy veren vatandaşlar bu olup-bitenlerden, iddia ve ithamlardan elbette rahatsız ve tedirgindir. “Benim Müslümanlardır, alınları seccadedir, dindarlardır diye bilip oy verdiğim, iktidara taşıdığım bu insanlar hakkında nedir bu itham ve iddialar?” diye sormaktadır.
 
AKP’nin AHLÂK ile imtihanına bir eleştiri de Başbakan’ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’dan geldi.
 
O, ne bir Müslüman nede bir Türk. O, Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.
 
Bakınız Mahçupyan ne demekte, “AKP’nin yarısı bu rüşvet ve yolsuzluk iddialarından rahatsızdır. Diğer yarısı ise bu durumdan memnundur.”
 
Demek ki ortada, “Pis bir koku var” var ki AKP’lilerin yarısı bundan rahatsız.
 
Eh ne diyelim!
 
Müslümanlar, bembeyazdırlar, süt gibi kar gibi beyazdırlar. Onlara en ufak leke yakışmaz. En küçük kir onlarda kocaman bir leke gibi görünür.
 
Eğer bu rüşvet ve yolsuzluk dedikoduları hâlâ AKP ve S.Erdoğan’da leke olarak görülmüyorsa; o zaman Yeni İslam anlayışını bir ÇEK etmek gerekiyor.
 
Eğer bir iddia varsa, onun ilk sınanacağı yer: BAĞIMSIZ ve TARAFSIZ yargıdır. Siz bütün bu yolsuzluk, rüşvet, israf ve lüksün üstünü YASAKLARLA kapatmaya çalışır iseniz; Yoğunlaşan kokular etrafa yayılmaya başlar.
 
Bu kokulardan, fetvacınız da, baş danışmanınız da, sizlere oy veren saf ve temiz taraftarlarınız da rahatsız olurlar.
 
Bize göre AKP, ahlâk sınavından SINIFTA kalmıştır ve notu da kocaman bir SIFIRDIR.
 
S. Karaman’a hatırlatırız. O, hâlâ AKP’yi Ahlâk İmtihanında mı sanıyor.
 
Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!