Kral Charles, hastaneye gitti: Prostat tedavisi görecek

featured

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kral Charles’ın, bu sabah yerel saatle 08.30’da Clarence House sarayından ayrılarak hastaneye gittiği belirtildi.

Açıklamada, “Majesteleri, geçen hafta boyunca kendisine iyi dileklerini gönderenlere teşekkür ediyor ve hastalığının halk sağlığı konusunda farkındalık yarattığını öğrenmekten mutluluk duyuyor” ifadeleri kullanıldı.

Kral Charles’ın The London Clinic isimli özel hastaneye eşi Kraliçe Camilla ile gittiği de basına yansıyan görüntülerde yer aldı.

Kasım ayında 75 yaşına giren Kral Charles’ın sağlık durumuna ilişkin geçen hafta Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Kral’ın iyi huylu prostat büyümesi tedavisi için düzeltici bir prosedürden geçirileceği ifade edilmişti.

İngiltere’de kraliyet ailesi geçen hafta arka arkaya duyurulan 3 sağlık haberiyle gündem olmuştu. Önce tahtın varisi Galler Prensi William’ın eşi Kate’in karnından bir ameliyat olduğu duyurulmuş, duruma ilişkin ilerleyen saatlerde kanser tedavisi olmadığı açıklanmıştı.

Prenses Kate’in ameliyat haberinin yaklaşık 1,5 saat sonrasında da Kral’ın prostat büyümesi tedavisi göreceği duyurulmuştu.

Kraliyet ailesinde sağlık durumu nedeniyle haberlere konu olan son kişi ise Kral Charles’ın kardeşi, York Dükü Andrew’ün eski eşi Düşes Sarah Ferguson oldu. York Düşesi, 6 ay önce meme kanseri tedavisi görmesinin ardından şimdi de cilt kanseri teşhisiyle tedavi görmeye başladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!