Microsoft 2022’de Internet Explorer’ı Kaldırıyor

Microsoft 2022’de Internet Explorer’ı Kaldırıyor

Microsoft, 25 yıldan fazla bir süre sonra nihayet gelecek yıl Internet Explorer’ı emekliye ayırıyor.

Microsoft Edge program yöneticisi Sean Lyndersay, “Windows 10’da Internet Explorer’ın geleceğinin Microsoft Edge’de olduğunu duyuruyoruz. İnternet Explorer 11 masaüstü uygulaması, 15 Haziran 2022’de Windows 10’un belirli sürümleri için kullanımdan kaldırılacak ve destek dışı kalacaktır.” dedi.

Windows 10’un Uzun Süreli Hizmet Kanalı (LTSC) önümüzdeki yıl hala Internet Explorer’ı içerecek olsa da, tüm tüketici sürümleri tarayıcı desteğini sona erdirecek. Microsoft bunu açıklığa kavuşturmadı ancak sonunda Internet Explorer’ın sonunun Windows’ta ya Haziran 2022’de ya da kısa bir süre sonra paketlendiğini göreceğiz.

Bir internet gezgini sayfasının yakından görünümü, 13 Nisan 2001 LOUIE DO’dan AFR Resmi
Internet Explorer ilk olarak 1995 yılında piyasaya sürüldü.  Microsoft, birkaç yıl önce Edge için IE modunu oluşturdu ve işletmelerin eski eski web siteleri için yeni Chromium tabanlı tarayıcıyı benimsemelerine izin verdi. IE modu, şaşırtıcı bir şekilde hala birçok işletme tarafından kullanılan eski ActiveX denetimlerini ve eski siteleri destekler. Microsoft, Edge’de bu IE modunu en az 2029’a kadar destekleyeceğine söz veriyor.

Internet Explorer’ın sonu uzun zamandır geliyor. Microsoft, geçen yıl Microsoft Teams web uygulaması için Internet Explorer 11 desteğini sona erdirdi ve bu yılın ilerleyen günlerinde Microsoft 365 hizmetlerine erişimini kesmeyi planlıyor. Internet Explorer 11, 17 Ağustos’ta Microsoft’un Office 365, OneDrive, Outlook ve daha fazlası gibi çevrimiçi hizmetleri için artık desteklenmeyecek.

Microsoft ayrıca beş yıldan fazla bir süredir insanların Internet Explorer’ı kullanmasını engellemeye çalışıyor. Microsoft Edge ilk olarak 2015’te ortaya çıktı ve Internet Explorer markasının sonunu başlattı. Microsoft, o zamandan beri Internet Explorer’ı bir tarayıcıdan ziyade bir “uyumluluk çözümü” olarak nitelendirdi ve işletmeleri Edge ve IE modu lehine eskiyen tarayıcıyı kullanmayı bırakmaya teşvik etti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!