Park Alanına İnşaat Yapılmasını Önleyen Kıymet Teyze’nin Adının Verildiği Park Hizmete Açıldı

Park Alanına İnşaat Yapılmasını Önleyen Kıymet Teyze'nin Adının Verildiği Park Hizmete Açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de 7 yıl önce mahallesindeki park alanının imara açılmasını, bölgeye inşaat yapmak üzere gelen kepçenin önüne oturarak önleyen Kıymet Peker’in (82) adının verildiği parkı hizmete açtı. Gezi Parkı direnişini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kıymet Teyze de burada bir mücadele verdi. Verdiği mücadeleyle bütün teknolojiyi altüst etti” dedi. Kıymet Peker, Kılıçdaroğlu’nun gelişini parkta bir sandalyede oturarak bekledi. Kılıçdaroğlu Peker’in elini öperek yanına oturdu.

Edirne’de 1. Murat Mahallesi’nde 31 Mart 2014 tarihinde evinin önündeki parka yıkım için kepçe geldiğini duyan Kıymet Peker’in, parka giderek kepçenin önüne oturması ve bu eyleme o tarihte Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan’ın da destek vermesinin ardından başlatılan hukuki süreç tam 7 yıl sürdü. Bu mücadele sonucunda söz konusu alanın tapusu Edirne Belediyesi’ne geçti. Ardından da alanın “Kıymet Teyze Parkı” olarak yapılması için çalışmalar başladı.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kıymet Teyze Parkı’nın açılışı bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

KILIÇDAROĞLU, KIYMET TEYZENİN ELİNİ ÖPTÜ

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini park alanında oturduğu yerde karşılayan Kıymet Peker’in elini öperek merhabalaştı. Kıymet Peker de Kılıçdaroğlu’na gördüğü için yaşadığı mutluluğu dile getirirken, “Güler yüzüne doyamadım. Omuzlarında taşıyorsun bizim etiketimizi helal et” dedi. Kılıçdaroğlu da “Sizin de büyük emekler verdiniz Edirne için” karşılığını verdi.

Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, böyle bir parkın inşaat alanı olmaması için mücadele veren Kıymet Teyze’ye yürekten teşekkür ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Belediye Başkanımız dedi ki, ‘Belediye başkanıyız geliriz, gideriz ama hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemeyiz’ Belediye Başkanlarımız ebetteki çocuklarımızın yatağa aç girmesini istemeyeceklerdir. Ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerdir. Ama belediye başkanlarımız çok iyi biliyorlar ki bir kentin yeşilliğe, ağaca, kuşlara ihtiyacı var. Dolayısıyla o parklarda oturacak, torunları ile birlikte gezecek, hayatı bir anlamda özümleyecek alanlara da ihtiyacı var. Zaten kent dediğiniz aynı zamanda park demektir, yeşillik demektir. Kent içinde yaratılan ormanlar demektir. Edirne’ye bakıldığında da olağanüstü bir coğrafyası ve görkemli bir tarihi var. Bu tarihi korumamız gerekiyor.”

GEZİ PARKI HATIRLATMASI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasında Gezi Parkı’nda, ağacın, doğanın korunması için verilen mücadeleyi hatırlatarak, şunları söyledi:

“İki tarihi düşünmenizi isterim. Bir Gezi Parkı’nı bir de burayı. Gezi Parkı’ndaki gencecik fidan gibi çocuklarımız ağacı korumak istedi ve parkı korumak istedi. Kıymet Teyze de burada bir mücadele verdi. Verdiği mücadeleyle bütün teknolojiyi altüst etti. Makine dayanmadı. İnsanın doğaya sevgisini kanıtlayan en önemli insan Kıymet Teyzemiz. Hepinizin huzurunda Kıymet Teyzeye böyle bir parkın inşaat alanı olmaması için verdiği mücadele dolayısıyla kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bu, bundan sonra yapılacak mücadelelere de büyük destek verecektir” dedi.

Daha sonra Kıymet Teyze Parkı ile aynı anda Edirne Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin Parkı ile Tahsin Başkan Parkı’nın açılışı da gerçekleştirildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!