Pendik Belediyesinden, Danışmanlarına 1 Milyon Lira!

Pendik Belediyesinden, Danışmanlarına 1 Milyon Lira!

Akp’li Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in 7 danışmanına bir yıl içinde 1 milyon 90 bin TL ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Pendik Belediyesi kasasından maaş ödemesi olarak gösterilen ücretin fahiş seviyede olması dikkatleri çekti.

Pendik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinden Nerze Özyurtlu ve Haydar Erkol, belediyenin Denetim Komisyonu Raporu için dikkat çeken tespitlerin olduğu bir şerh raporu hazırladı. Bu rapora göre, Akp’li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in danışmanları için fahiş ücretlerin ödendiği, uyduruk vakıflar için belediye tarafından ücreti karşılanan binaların kiralandığı ve yandaş şirketlere yüz binlerce lira ödendiği ifade edildi.

Danışmanlara 13 Bin TL Aylık Maaş

Söz konusu raporda Belediye Başkanı Ahmet Cin’in halka iyi hizmet edebilmesi için tam 7 danışmanı olduğu ama halktan daha çok olarak danışmanlarına hizmet ettiği görülüyor. Rapora göre danışmalara ayda yaklaşık 13 bin TL ödenmesi dışında, kendilerine araç tahsis edilmesi, telefon faturalarının karşılanması gibi hizmetler de var. Belediye kasasından danışmanlara verilen maaş ücreti bir yılda toplamda 1 milyon 90 bin TL’yi buluyor.

Ne İdüğü Belirsiz Vakıflara Belediye Kasasından 211 Bin TL Kira Desteği

Adı geçen raporda, Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski kayıp bakan Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve AKP ile yakın ilişkileri olup gerici çalışmalarıyla bilinen Yedi Hilal Derneği için Pendik Belediyesi tarafından binalar kiralandığı belirtilmiş. Rapora göre, TÜGVA için kiralanan binalar için belediye kasasından aylık 11 bin 250 TL, yıllık 135 bin TL ödeniyor. Yedi Hilal Derneği için ise iki ayrı binanın kiralandığı ve bu binalar için de yine belediye kasasından aylık 6 bin 348 TL, yıllık 76 bin 176 TL kira ödenmekte. Buna göre, Pendik Belediyesi ne idüğü belirsiz vakıflar için kendi cebinden toplamda 211 bin TL kira bedeli ödedi anlaşılıyor. İlgili raporda  Raporda, “Belediyelerin tarafsız olarak kamuya yararlı bütün derneklere ve ilçe için faydalı hizmet yapan kuruluşlara hiçbir siyasi ayrım yapmadan yardım etmesi gerekir; fakat yardımlar sadece belediye yönetimindeki siyasi anlayışa yakın derneklere yapılmıştır” deniyor.

Kamu Zararına Kiralama

Bahsi geçen raporda Pendik Belediyesi; danışmanlarına, ne idüğü belirsiz vakıflara ve yandaşlarına epey yardımda bulunurken, halka fayda sağlayacak olan 43 taşınmazını hayli ucuza kiraya verip kamu zararı oluşturulduğu da belirtilmiş. Raporda taşınmazlardan biri için alınan kira ücretinin aynı bölgede yer alan diğer taşınmazlara göre çok daha ucuz olmasına dikkat çekilerek, “Dolayısıyla kira tutarı son derece düşük kalmıştır. Böylelikle Pendik Belediyesi’nin kasasına giren gelirin azalmasına sebebiyet verilmiş ve sonuç itibarıyla kamu zararı oluşturulmuştur” ifadeleri kullanılmış.

İmar Planına Aykırı Yapılanma: Park Yerine Kebapçı

Raporda AKP’li Pendik Belediyesi’nin imar planlarında halk için park alanı olarak belirlenen bölgeleri ticari faaliyetleri olan firmaların kullanımına kiraladığı da belirtilmiş. Park alanı olarak işlevde olması gereken dört parselden üçü belediye iştiraki olan şirkete, diğeri ise Uzunlar Kebap olarak bilinen firmaya kiralanmış.

İhaleler AKP’li İsimlere Verilmiş

CHP’li meclis üyelerinin hazırladığı raporda, hukuka aykırı usulsüz işlemlerin yapıldığına dikkat çekilerek, “Pendik Belediyesi’nde de siyasi bağlantıları olan kişilerce doğrudan temin ve açık ihale usulü ile alınmış çok sayıda ihale olduğu” belirtiliyor. Bu isimler içinde AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Akbulut ismi dikkat çekiyor. Adı geçen ismin yanı sıra AKP Pendik ilçe delegesi ve AKP’li belediye meclis üyelerinin yakınları da bulunuyor. Raporda ihaleler şu şekilde sıralanmış:

  • Sosyal yardım amaçlı gıda alışveriş kartı alım işi ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP’li meclis üyesi Ömer Faruk Akbulut’un ortağı olduğu Metropal Kurumsal Hizmetleri A.Ş.’ye 1 milyon 347 bin TL’ye verildi. AKP’li Ömer Faruk Akbulut, aynı zamanda TÜGVA Mütevelli Heyeti üyesi.
  • AKP Pendik İlçe Delegesi Hüseyin Ova’dan 84 bin TL’ye halı alındı.
  • AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir şirkete “Yedekleme ve Görsel Arşiv Yazılımları Lisansı Alımı ve Pendik Klasik Sanatlar Merkezi Web Sayfası Tasarımı Alımı” adı altında 94 bin 800 TL ödendi.
  • Yine AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir başka şirkete, “Logo-Motto Hazırlanması, Kurumsal Kimlik Hazırlanması, İletişim Projeksiyon Raporu Hazırlanması ve Kampanya Konsept Oluşturulması Hizmeti Alımı + İletişim Çalışmaları Hizmet Alımı İş” adı altında 190 bin TL ödendi.
  • Bayat ekmek toplama kutusu da AKP’li Pendik Belediyesi yöneticilerin yakınlarından 85 bin TL’ye alındı.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!