Nazım Peker
Nazım Peker

PYD Bir Zamanlar Ne İdi?

Suriye barış konferansına, müttefikimiz ve vizyoner stratejik ortağımız (!) ABD ve Batılı dostlarımız tarafından davet edilen PYD,  Türkiye tarafından: toplantı için problem oldu.
 
Elbette biz, ülkemiz adına ve ülkemiz için devletimizin ve hükümetimizin yanında yer alacağız. Yaptığı her olumlu eylemi destekleyeceğiz. Tıpkı bu PYD işinde olduğu gibi.
 
Yalnız şöyle biraz geriye gidildiğinde; “Yapmayın, yanlış yapmaktasınız!” dediğimizde bize: “Siz barıştan yana değil misiniz? Biz barış için uğraş verirken neden bozgunculuk yapıyorsunuz?” hakaretlerinizi ve suçlamalarınızı da unutmuş değiliz.
 
26 Temmuz 2013 de PYD’nin başkanı Salih Müslim’i, Ankara’da krallar gibi karşılayıp, devlet başkanı muamelesini neden yapmıştınız?
 
29 Temmuz 2014 de Kuzey Irak’taki Peşmergeyi,  tam teçhizatlı olarak Türkiye üzerinden geçirerek; PKK-PYG’ye desteğe neden göndermiştiniz?
 
25 Ocak 2015 de Sayın Davutoğlu: “Kobani’deki her kardeşimin alnından öpüyorum” diye kime mesaj vermişti, kimi yüreklendirmişti? 
   
22 Şubat 2015 de Suriye’deki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesini; PYG’lilerin yardımıyla neden taşımıştınız?
 
Bunları bir izah ediniz lütfen!
 
Adamlar çok nazik ve diplomatik bir de dil kullanmaktalar. Kalkıp yüzünüze karşı: “neden bunları yapmıştınız? Neden PKK ile Oslo’da masaya oturmuştunuz, Dolmabahçe’de neden mutabakat imzalamıştınız?” demiyorlar
 
23 Eylül 2015 Sayın Erdoğan, ”PYD ve PYG bunların hepsi bize göre terör örgütüdür.” Sözünü neden ve niçin söylemiştir? Değişen ne olmuştur?
 
20 Ocak 2016 Sayın Davutoğlu,” PYD Esad’ın suç ortağıdır. Barış görüşmesine katılamaz.”
 
23 Ocak 2016 Yine Davutoğlu:” PKK ve PYG farklı değil.  İkisi de terör örgütleridir.”
 
25 Ocak 2016 Dışişleri Bakanı M. Çavuşoğlu PYD için: “Terör örgütü barış görüşmelerine katılamaz.” Dedi. (Kendimden tek katkı yok. Hepsi kendi söyledikleri)
 
Neden dedi, niçin dedi?
 
Bunu bir izah etseler de bizlerde bir bilebilsek? Biz zamanında bunları yüreklendirmeyin, lider muamelesi yapmayın dedikçe bizi suçlayanlar; şimdi bu izah ve itirazları ile ne yapmak istemekteler?
 
Peki, başarabilecekler mi?
 
Sanmam! Adam PYD; PYG, PKK yı maşa olarak amaçları için kullanmakta. Hangi akıllı,  maşasız ateşi, eliyle tutar ki?
 
Adam ne diyor: “Onlar, benim için dünyanın en acımasız terör örgütü IŞİD ile savaşıyor.”
 
İş, bu kadar net! Adamı, “Ayıkla pirincin taşını” ya da “Say bakalım postun kılını!” açmazıyla başa bırakırlar.
 
Siz devlet yönetmeyi kooperatif yönetmek mi sanmıştınız? Moşerleri arayacaksınız amma: nafile… Devlet yönetimi laubaliliği ve hatayı asla kabul etmez.
 
Olan bu ülkeye olacak.
 
Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!