Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’de

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Kardeşliğin şehri Mardin’i sahip olduğu güzelliklerden kopartmak için çok uğraştılar. Her türlü fitneyi, fesadı, baskıyı, zulmü denediler ama hamdolsun Mardin, kim olduğunu asla unutmadı. Biz de Mardin’i hiçbir zaman unutmadık. Hep kalbimizde yaşattık. Bununla kalmadık, şehrimize getirdiğimiz eserler ve hizmetlerle Mardin’i kalkındırdık, geliştirdik, büyüttük, güçlendirdik.

Terör belasından kurtuldukça, potansiyelini harekete geçirdikçe, Mardin’in de bu altyapının hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte neler yaşadığımızı en iyi sizler biliyorsunuz. Yüz yerden yaralı da olsak, Mardin’e hizmet etmekten, eser kazandırmaktan asla geri durmadık.

Sizlerle hasret gidermenin yanında Mardin’e kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 8,5 milyar liraya güncel bedel 17,5 milyar liraya ulaşan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını da yapıyoruz. Eğitimde anasınıfından liseye kadar her seviyede yapımı tamamlanan okulları, spor salonlarını, pansiyonlarını, çevre düzenlemeleriyle resmen hizmete açıyoruz. Artuklu Üniversite’mizin derslik binaları ve çevre düzenlemesi yatırımlarının açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz.

Ulaştırmada toplamda 1,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Midyat Şehir Geçişi ve bağlantı yollarıyla, Midyat Nusaybin yolunu, Kızıltepe Köprülü kavşağını, Derik şehir geçişi ve Kızıltepe yolunu, Mardin Devlet Hastanesi kavşağını ayrıca şehir genelinde tamamlanan çok sayıda yol projesini bugün hizmete açıyoruz.

Devlet Su İşleri’miz tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası sulamasını da bugün resmen hizmete sunuyoruz. Bu projeyle 14 köyümüze yayınlan 91 bin hektarın üzerinde araziyi cazibeli kanal sayesinde herhangi bir enerji gideri olmadan suyun bereketiyle buluşturduk. Böylece su ile buluşan arazilerimiz yılda iki defa ekilebilecek. Dört kat fazla zirai gelir sağlayabilecek ve 9 bin kişiye ilave istihdam oluşturabilecektir.

Ülkemizin dört bir yanında Mardin’de de olduğu gibi petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün 3 petrol kuyumuzun açışını yapıyoruz. Mardin’deki doğalgaz alt yapısını genişlettik. Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerimize getirilen doğalgaz hatlarının açılışını buradan gerçekleştiriyoruz.

Mardin Organize Sanayi Bölgemizde güncel tutarıyla yaklaşık 3 milyar lirayı bulan yatırımla faaliyete geçen 16 fabrikanın, şehrimizde açılan 3 ayrı otelin resmi açılışını da buradan yapıyoruz. Çevre ve Şehircilikte TOKİ eliyle toplam 8 bin 907 konutun inşasını tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettik. 690 konutun yapımı devam ediyor. Son kampanyamızla Mardin’de 2 bin 550 konut daha inşa edecek, vatandaşlarımıza 17 bin 500 alt yapısı hazır müstakil ve müşterek arsa vereceğiz.

Mardin Havalimanı’na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti. Mardin Havalimanı’nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim diyoruz. İttifakla kabul edilmiştir. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriyoruz.

Türkiye’nin de Mardin’in de bugünlere nasıl geldiğinin en yakın şahidi sizlersiniz. Yıllarca bu şehir terör örgütünün üzerine topladığı kara bulutları dağıtmak için ne mücadeleler verdi. Onlar yıktı biz yeniden daha iyisiyle yaptık. Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler. Hem Kürt’üz dediler, hem onları vurdular. Bütün mabetlere varıncaya kadar yıktılar. Derik’te kaymakamımızı bunlar şehit etti. Günahı neydi? Sadece Derik’e hizmet etmekti.

Bunlara en güzel cevabı evlatlarını terör örgütünün pençesinden kurtarmak isteyen Diyarbakır anneleri verdi. Bay Kemal, 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, bizim ciğerimiz yanıyor. O bir felaket, ayrı bir konu. 10, 11, 12, 13, 14 yaşında Kandil’e kaçırılan o yavrular için bir kelime ettin mi? Terör örgütünün taciz ettiği çocuklarla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır annelerini ziyaret ettin mi? Ne diyor helalleşmeye geldim. Helalleşmeye gideceksen, Diyarbakır anneleriyle helalleş. Kandil’e karşı senin ciğerin yok ciğerin, bir laf edemezsin.

Terör örgütünü sınırlarımız içinde bitirdikçe, artık anneler evlatlarının acı haberini değil evlatlarından gelen güzel haberleri bekleyecek. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Mardin’den başlayarak bu bölgemizde eserle, hizmetle, yatırımlar, güvelikle, refahla yükselecek umudun, sevincin, heyecanın da yüzyılı olacaktır.

2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıyoruz, Türkiye Yüzyılıyla vizyonumuzu genişletiyoruz. Her küresel krizle birlikte dünyadaki siyasi ve ekonomik dengeler biraz daha yerinden oynarken Türkiye parlayan yıldızıyla gücüne güç katıyor.

Uzunca bir süredir bu konuda bizimle aşık atacak kimse olmadığı için artık projelerimizi kendi içinde yarıştırıyoruz. Türkiye Yüzyılıyla çıtayı iyice yukarıya taşıdık.

Yaklaşık yarım asırlık siyasi hayatımızın her gününü bu gündemle, bu mücadeleyle geçirdik. Vesayetin karşısına dikilirken de, darbecilere meydan okurken de küresel, siyasi ve ekonomik tetikçilere eyvallah etmezken de sadece Allah’a güvendik, sadece millete yaslandık. Gücümüzü sizden aldık.

Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden koparılan fırtınanın gerisinde aynı faşist zihniyet var. Aslında bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok. Çünkü konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibarettir. Ortada ne bir siyasi tartışma, ne bir fikir kavgası ne bir hizmet mücadelesi mevcuttur. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi mahkemenin verdiği her kararı beğenmek mecburiyetinde değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da olmuştur ama bu hakimlere hakaret etme, mahkeme kararlarını tanımama hakkı vermez.

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıkladı. Yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsinler. Çamura yatmadan bizim adayımız şudur deme cesaretini göstersinler. Biz de meydanla kimle kapışacağımızı, kimle vizyon yarıştıracağımızı bilelim.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!