Samsun Canikte Seçim Nasıl Alınır.

Belediye başkan adaylarımızın yanında ne yazık ki strateji değerlendirmesi yapacak ekipleri yok naçizane hergün bir ilçeyi değerlendirmeme alıp Harekete bir amme hizmeti daha yapma kararı aldım J . İlk ilçemiz Canik değerlendirelim. Dündar Taşer’in  Durum Muhasebesine Düşmandan Başlanmaz  sözünü dustur edelim ve önce kendi durumumuzu bir görelim:
 
MHP’nin 2 dönem üst üste belediye başkanlığı aldığı(1994-2004) Canik ilçesi hep ülkücü hareketin kalesi olarak addedilmiş teşkilatlarda ve bu sebeple her seçim alınabilecek ilçeler arasında başı çekmiştir. Tabiî ki kağıt üzerinde peki gerçekte durum böylemi. Çok geriye gitmeyelim son iki seçimi baz alalım  Şefik Yazgı’nın aday olduğu 2009 seçimlerinde
 
AK parti 20.201
MHP  11.021
CHP  2.788 Oy almıştır. Evet beklenenden çok daha büyük bir hezimet olmuştur zira Ak parti oyların % 52,6 sını MHP ise%30.92 sini almıştır. Fatura doğal olarak Yazgı’ya kesilmiş Şefik aday olmasaydı biz bu seçimi alırdık iddiası yerel siyasetin bütün aktörleri tarafından seslendirilmiştir.
 
Yazgının Canik siyasetinde aktör olmadığı 2011 genel seçim sonuçları ise şu şekilde olmuştur.
 
  Ak parti  36.846
  CHP    8.433
  MHP   4.323
 
Yani Yerelden genele MHP’nin oyu 11,021’den 4323’e  %30’dan %8’e gerilemiştir. Yaklaşık %400’lük bir düşüş görmüştür.
 
Akp’nin oyu ise 20,201’ den 36.846 ya çıkmış  %52’den % 70 çıkmıştır. Yaklaşık % 80’lik bir artış sağlamıştır.
 
CHP  ise oylarını yaklaşık %350 artırarak 2788’den 8433’e çıkarmış ve tarihinde ilk defa bu bölgede ikinci parti olmuştur.
 
Yani yerelden genel MHP büyük bir seçim hezimeti daha yaşamıştır. Bu sonuçlara Göre Şefik Yazgı yerel seçimde seçmenin oy verme oranının ciddi oranda azalmasına sebep olan bir kampanya yürütmüş açıkladığı yolsuzluk dosyaları ile ak partili seçmenin neredeyse yarısının Osman gence oy vermesini engellemiş ama bu oyu kendisine kanalize edememiştir. CHP seçmeninin ise büyük kısmının teveccühünü kazanarak kendilerine oy vermesini sağlamıştır. Peki seçim almak için ne yapılmalı:
 
1.  Hiçbir ilçede uygulanmaya bir aday belirleme sistemi ile yönetim içi toplantı ile MHP Canik’te adayını belirlemiştir. 2 aday adayının değerlendirildiği toplantı neticesinde teşkilat karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş 1 fazla alan aday belirlenmiş haliyle bir kırgınlık yaşanmıştır. Her şeyden önce bu kırgınlığın giderilmesi Ülkücülerin sahaya topluca çıkabilmesi sağlanmalıdır.
 
2.  2004’te belediye başkanı olan Osman Genç iki  dönem bu görevi yürüttükten sonra büyükşehir belediye başkan adayı olmuş ve bu uğurda gerçekten bütün şehri kapsayacak önemli bir kampanya yürütmüştür. Osman gencin 2 yıldır yürüttüğü bu seçim kampanyası Canik’te Akp’nin en büyük dezavantajıdır. Büyükşehir sevdasına Canik’i boşlamış 17 ilçeyi gezip heryerden işe eleman aldığı için Canik ilçesinde huzursuzluğa sebep olmuştur.
 
3.  Canik’te AKP seçmenini lokal olarak bölecek isimler Meclis üyeliği listesinde değerlendirilmelidir.
 
4.  Caniğin en büyük mahallesi Gazi Osman Paşa blok halinde ak partiye oy vermektedir. BU bölgede sevilen AKP içerisinde güçlü dargın isimler Meclis üyeliği listesinde ön sıralarda güçlü bir şekilde değerlendirilmeli.
 
5.  Bölgede hala etkin olan eski ocak ve ilçe başkanı olan şahıs kesinlikle teşkilatlara yeniden kazandırmalı Belediye Evlerindeki Etkinliği kullanılmalıdır.
 
6.  Profesyonel bir ekiple kampanya çalışması yapılmalı çocukça sloganlarla hazırlanan  bilbordlara asılan afişler derhal indirilmelidir.
 
7.  Şefik Yazgı aranarak desteği istenmeli hiçolmazsa CHP oyunu nasıl MHP’de topladığı kilit isimler öğrenilmelidir.
 
8.  Henüz hiçbir projesi olmayan ben adayım Osmanı yıkacağım söyleminin ötesine geçemeyen adayımız derhal Canik’e vizyon katacak projeleri halk ile paylaşmalıdır.
 
Hiçbir savaş imkansız değildir yeterki asker motive olsun ve de savaş doğru cephede açılsın… Allah yar ve yardımcımız olsun.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!