Yazar Ağırdır ile Prof. Dr. Kaygusuz, Kadın ve İktisat Kongresi’nde konuştu

featured

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de izlediği forumda Çocuk Genç Sanat Tiyatrosu flashmob gösterisiyle katıldı. Ahmed Adnan Saygun Merkezi’ndeki forum katılımcıları hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı seslendirdi.

“İhtiyacımız olan şey bereketi, adaleti yeniden inşa etmek”

Sözlerine İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’yle ilgili farklı bir heyecan gördüğünü söyleyerek başlayan Bekir Ağırdır, “Bu kongrede yarına yürünüyor. Yeni baştan berekete, adalete dönüşü tesis etmek, demokrasiyi inşa etmek gerek. 100 yılın kazanımlarını cebimize kar koyacağız ve kayıplarını hedef alarak yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz. Demokratikleştirerek iktidara ortak olmak gerek. Şimdi ihtiyacımız olan şey bereketi, adaleti yeniden inşa etmek. Bunun için iktidarı ele geçirmek gerek.” şeklinde konuştu.

“Türkiye kentleşiyor”

Ağırdır, Türkiye’de bir değişim olduğunu dile getirerek, “Sandığınızdan, gördüğünüzden çok daha farklı bir bilinçlenme var. Türkiye kentleşiyor. Türkiye yüzde 92’si kentli bir ülke. Türkiye apartmanlaşıyor. Son 15 yılda sobalı evlerden apartmana dönüş var. Kadın istihdama, eğitime dahil olduğu an hayat değişiyor. Asıl mesele kadınları örgütlemek, asıl mesele mağdurları örgütlemek.” dedi.

“Siyasette kadın büyük bir mücadele veriyor”

Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özlem Kaygusuz, Meclis’te kadın oranının oldukça düşük olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Erkekler Meclis’te yüzde 82,8 oranında temsil edilirken, bu oran kadınlarda sadece yüzde 17,2. Dünya ölçeğinde düşünürsek bu oran ortalamanın altında kalıyor. Oysa Türkiye’de kadınlar seçme ve seçilme hakkını pek çok ülkeden önce kazandı. Bugün Türkiye’de siyasi partiler kadınları seçilebilir yerlerden aday göstermiyor. Bu yüzden siyasette kadın büyük bir mücadele veriyor. Bu konunun tam anlamıyla eşitliğe kavuşması siyasi bir mücadele gerektiriyor”

Günümüzde pek çok siyasi partinin kadın kotası bulunduğunu, ancak bu kotanın sadece kağıt üzerinde olduğunu ileri süren Kaygusuz, “Bazı partilerde ise böyle bir kota dahi yok” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!