yenibirparti.org’un AKP ile ilişkisi ne?

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala siyaset dünyasında yeni bir parti kurulacağı iddiaları dillendirilirken; internet üzerinden “Artık daha iyisi olacak” sloganıyla “yenibirparti.org” adresinin yayın yapmaya başlaması tartışmaları beraberinde getirdi. Siyaset kulislerinde söz konusu oluşumun AKP’nin eski yöneticilerinden oluştuğu ya da doğrudan AK Parti tarafından yaptırıldığına ilişkin çeşitli iddialar konuşulmaya başlandı.

ALAN ADI BİLGİLERİ KISMEN GİZLENMİŞ
 
Tüm bu tartışmalar devam ederken, internet üzerinden yayın yapmaya başlayan “yenibirparti.org” alan adının kayıt bilgileri incelendiğinde ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor. İnternet sitelerinin alan adları belli bir ücret karşılığında belli bir süreliğine satın alınıyor. Herhangi bir internet sitesi alan adının satın alınmasının ardından söz konusu siteye ilişkin kayıt bilgisi, idari bilgi ve teknik bilgiler kayıt altına alınıyor. İnternet sitelerinin alan adlarının kim tarafından kayıt edildiği bu bilgiler üzerinden öğrenilirken, bu bilgilerin gizlenmesine yönelik çeşitli hizmetler de bulunuyor. Bu kapsamda Türkiye’de siyaset dünyasının tartışmaya başladığı “yenibirparti.org” alan adına ilişkin kayıt bilgilerinin pek çok alan adı sorgulama sistemi tarafından yapılan sorgulamada gizlenmiş olması dikkat çekiyor.

KAYIT BİLGİSİ ATAŞEHİR’DE BİR İŞ MERKEZİ

Alan adı sorgulama hizmeti veren “who.is” internet sitesine göre “yenibirparti.org” alan adı ilk kez 8 Mart 2018 tarihinde kaydedilirken, 25 Şubat 2018 tarihinde ise alan adıyla ilgili bir güncelleme yapılmış durumda. Sistemde son 30 güne kadar kayıt bilgilerinin gösterildiği belirtilirken, “yenibirparti.org” alan adına ilişkin Kayıt Bilgisi olarak sıralanan bilgiler arasında İstanbul Ataşehir’de yer alan bir Nida Kule İş Merkezi’nin adresi yer alıyor.
 
ŞİRKETİN REFERANSI AKP’Lİ BELEDİYELER

Alan adı sorgulamasında “yenibirparti.org” kayıt bilgilerinde çıkan adres bilgileri Kalinda Danışmanlık adlı bir stratejik danışmanlık şirketine ait çıkarken, 2002 yılında kurulduğu belirtilen şirketin 2002 yılındaki kurucuları arasında Nurullah Genç yer alıyor. Nurullah Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şiirlerini okuduğu bir şairken, aynı zamanda Merkez Bankası Meclis üyesi olarak görev yapıyor. Kalinda Danışmanlık adlı şirketin referansları arasında Adapazarı Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ AŞ, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, İSKİ gibi AKP’li belediyeler ve belediyelere bağlı şirketlerin yanı sıra TRT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının yer alması dikkat çekti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!