Yıkarsa Saray Yıkar

Osmanlı imparatorluğunun yıkılışını hızlandıran sebeplerden birisi de saray yaptırma sevdasıdır. Kırım harbi başlarken İngilizlerden alınan 200.000 sterlin ilk dış borçlanma olarak kabul edilir ve tarihi 1854’ tür.
 
Şimdi ise paşalar, damatlar ve diğer hanedan mensupları için yaptırılan küçük sarayları saymadan sadece büyük Sarayların yapılış tarihlerine göz atalım;
 

Dolmabahçe 1856,

Adile Sultan 1856,

Beylerbeyi 1865,

Çırağan 1867.

 
Dikkat ediniz, Savaşa girmek için borç alan devlet, savaş esnasında saraylar zincirine hız veriyor.
 
Türk Milletinin Mustafa Kemal hareketine teveccüh göstermesinin bir sebebi de halk fukaralıktan kırılırken, padişah ve yakın çevresinin bu saraylarda zevk ve sefa içinde olmasıdır.
 
Tarih tekerrürden ibarettir. İbret alınmadığı için de tekerrür ediyor.
 
Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarının ilk yıllarında Keçiören’de bir apartman dairesinde kirada oturmasını halk sevmişti. Yaşadığı her türlü sıkıntı da başbakanın yaşantısını emsal kabul ederek tepki göstermiyor, her seçimde Erdoğan’ı göklere çıkarıyordu. Meğer bu bir takiyeymiş.
 
Tayyip Erdoğan Beştepe’de yapılan Saray’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kendisi tarafından kullanılacağını halktan gizledi. Halkımıza oranın başbakanlık sarayı olacağı söylendi.
 
Tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi saray sevdası AKP’nin de yıkılışını hızlandıracak gibi.
 
CHP’nin emeklilere “iki maaş ikramiye” sözü AKP’yi çok zor duruma düşürdü. “Kaynak nerede ”diye sormaları ise” fak’a basmalarına” neden oldu. Sebebi ise AK Saray’dır. Vatandaş “Saraya gelince var, bize gelince yok mu? Diyor.
 
Hani derler ya “Elin ağzı torba değil ki büzesin” ne diyebiliriz.
 
MHP’de 3 Mayıs’ta seçim bildirgesini açıklayacak. Şüphesiz MHP’de ekonomiyi öne çıkaran bir program ortaya koyacaktır. Zira AK SARAY, AKP’nin elini öylesine zayıflattı ki artık vatandaş ne duble yol, ne Marmaray, ne köprü. Hiçbir şeye bakmıyor, önce Sarayın ışıltısına, sonra kredi kartı borcuna, ev kirasına, su parasına, elektrik ve doğalgaz faturasına bakıyor.
 
AKP’nin 1000 TL’nin altında maaş alan emekliye 100 TL zam vermesi suçüstü yakalanmasına neden oldu.
 
Şimdilerde vatandaş şunu soruyor, “1000 TL’nin altında gelirle geçinen vatandaşı olan bir devletin 1000 odalı saray yaptırması Müslümanlığa sığar mı?
 
Hiç kimse değil, yıkarsa Saray yıkar! Zira ALLAH israf edenleri sevmez.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!