Dünya 7. Yapay Zekâ Kongresi Tianjin’de düzenleniyor

featured

Yapay zekâ alanının Çin’deki en önemli etkinliği olan Dünya Zekâ Kongresi'nin yedincisi Tianjin’de 18 Mayıs – 21 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenleneceği duyuruldu. “Zeka: Devasa bir gelişme alanı, sürdürülebilir büyümenin motoru" teması ekseninde oluşacak etkinlik, akıllı teknolojiler sayesinde ekonomik ve sosyal kalkınmanın güçlendirilmesi, görüş alışverişleri, işbirliği, kazan-kazan sonuçları için küresel bir platform inşası ve akıllı teknolojiler alanında paylaşım konularına odaklanacak.

Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Zhu Peng, ortaya yeni eğilimleri, yeni teknolojileri ve yapay zekâ geliştirmenin yeni iş modellerini çıkaracak olan etkinlik vesilesiyle tüm dünyadan  politikacıları, girişimcileri, uzmanları ve akademisyenleri geleceğin konuları üzerinde tartışmaya davet etti. Bu konular arasında akıllı araçlar, üretici yapay zekâ, beyin-bilgisayar etkileşimi; ayrıca ekonomi, toplum ve kültür alanlarında yapay zekâ ile bağlantılı yakıcı sorunlar var.   

Bu yıllık etkinlik dizisi, 2017 yılında başladığından bu yana Çinli ve yabancı bilim insanları, girişimciler ve ekonomistler için yapay zekâ teknolojilerinin en son gelişmeleri üzerinde tartışma olanağı sağlayan bir platform niteliği taşıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!