Yeni Akit, 29 Ekim Sayısında Cumhuriyet’e Nefret Kustu!

Yeni Akit 29 Ekim Sayısında Cumhuriyet'e Nefret Kustu!

 Yeni Akit, Turkcell’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması reklamı aldığı sayısında Cumhuriyet’e nefret kustu.

29 Ekim sayısında Turkcell’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması mesajı reklamını ilk sayfadan yayımladı.

Bunun yanı sıra  Yeni Akit, gazetede Cumhuriyet ve laiklik karşıtı birçok yazıya yer verdi. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu yazısında  Atatürk Kültür Merkezi’ ile ilgili “Atatürk Kültür Merkezi’ne ihtiyaç yok. Opera sahnelemek için, o güzelim yere, öyle bir bina yapmaya gerek yok. O binaya, o kadar para harcamaya, hiç gerek yok” dediği yazısında “Oradaki faaliyetlerin büyük çoğunluğunun dinimizin ilkelerine aykırı organizasyonlar olacağı aşikar” dedi.

Abdurrahman Dilipak ise “Cumhuriyetin ilk yılları, İstiklal Mahkemelerinin gölgesinde, çoğunluğun değil, ‘tek adam’ın kararları çerçevesinde geçti” dediği yazısında “Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 1933 yılında gerçekleşen onuncu yıl kutlamaları 10. Yıl marşı eşliğinde yapıldı. Mustafa Kemal 10. yıl nutkunu irad etti ve 11 Haziran 1933 tarihinde TBMM’de görüşülen ve 12 maddeden oluşan 2305 sayılı ‘Cumhuriyet’in İlanının Onuncu Yıl Dönümü Kutlama Kanunu’ kabul edildi. Kanunla 10. yıl kutlamalarının üç gün sürmesi ve bugünlerin resmi tatil olması kararlaştırıldı. Ülke genelinde, 10. yıl bayram kutlama törenlerinin yapıldığı yerlere ‘Cumhuriyet Meydanı’ adı verildi. İsim konma törenleri sırasında hatıra olarak ‘Cumhuriyet Anıtı’ veya ‘Cumhuriyet Taşı’ denilen anıtlar yapıldı. O dönemde ‘Cumhuriyet’ adı verilen, meyhane, lokanta, işkembeci gibi yerler açıldı” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak’ın “Aslında, bu işin buraya geleceği başından belli idi. Lale devri, Tanzimat derken, 1. Meşrutiyet, 2. Meşrutiyet, İmparatorluğun dağılması ile Osmanlıyı o felakete sürükleyen İttihat Terakki’nin askeri kanadı yurtdışına gidince, siyasi kanadı 2. Mecliste bugünkü Laik Cumhuriyete yol verdi. Oysa 1. Meclis “dindar” bir meclisti. 2. Mecliste kindar bir grub acımasızdı. İnşallah bir gün, tarihle övünmeyi-dövünmeyi bir kenara bırakır, gerçeklerin peşine düşeriz. Gerçek herkes için en iyi olandır” ifadelerinin geçtiği yazısına yer veren gazete Murat Bardakçı’nın yayımladığı belgenin fotoğrafını “Tarihi ironi: Laik sistemle yetişen bir neslin Cumhuriyet’in kuruluş belgelerini okuyamaması” ifadeleriyle yayımladı.

Yeni Akit 29 Ekim Sayısında Cumhuriyet'e Nefret Kustu!

Kaynak:TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!